RELLEU PRESIDENCIAL

Calendari després de les eleccions als EUA: dates clau del camí de Joe Biden a la Casa Blanca

La cerimònia d'investidura del nou president dels Estats Units se celebrarà el 20 de gener, data inamovible des de 1933

Calendari després de les eleccions als EUA: dates clau del camí de Joe Biden a la Casa Blanca

JIM LO SCALZO

Es llegeix en minuts

El Periódico

Després de proclamar-se guanyador de les eleccions als EUA el 2020, a Joe Biden encara li queda un camí de més de dos mesos fins a convertir-se en el nou inquilí de la Casa Blanca.

El calendari del procés, que es pot veure alterat per les maniobres davant la justícia de Donald Trump, compta amb diverses dates clau:

14 de desembre del 2020: El Col·legi Electoral emet els seus vots

El Col·legi Electoral no es reuneix com a cos. El 14 de desembre, els compromissaris es reuniran als estats i votaran pel president i el vicepresident. La llei electoral estableix que els electors «es reuneixen i emeten el seu vot el primer dilluns després del segon dimecres de desembre». 

6 de gener del 2021: El nou Congrés certifica els vots

El dictamen del Col·legi Electoral quedarà reflectit en un certificat de vot que es remetrà al Congrés i als Arxius Nacionals. El 6 de gener, en una sessió conjunta, el poder legislatiu rep els vots per comptar-los i certificar-los.

Et pot interesar

20 de gener del 2021: Cerimònia d’investidura

La data de la cerimònia d’investidura no varia des de 1933 i serà el 20 de gener del 2020. Aquell dia, el president electe haurà de jurar el càrrec a les escales del Capitoli davant el president del Tribunal Suprem i iniciar oficialment un mandat de quatre anys.