Cursa a la Casa Blanca

Trump va trucar a l'amo de la Fox per demanar que rectifiqués la victòria de Biden a Arizona

Mitjans nord-americans asseguren que el magnat de la comunicació Rupert Murdoch li va penjar el telèfon

trump-murdoch

trump-murdoch

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, està profundament enfadat amb la seva cadena de televisió amiga, la Fox News. Mitjans nord-americans recullen que Trump va trucar al magnat de la comunicació Rubert Murdoch per demanar-li una rectificació després que la cadena informés de la victòria del seu contrincant Joe Biden a l’estat d’Arizona.

Les mateixes fonts asseguren que Murdoch li va penjar el telèfon després d’escoltar que volia una rectificació. La cadena afí al president va atorgar la victòria electoral de Biden a Arizona fins i tot abans que altres mitjans de referència com l’agència Associated Press i les cadenes CNN i NBC. De fet, Fox News va mantenir durant tres hores en solitari el seu pronòstic abans que els altres mitjans s’hi sumessin.

Les enquestes havien vaticinat que Arizona podia estar en joc, però l’adjudicació de Fox News dels 11 electors a la campanya de Biden va ser simbòlic, ja que fins al moment cap altre estat havia canviat de color respecte al lot d’estats que el president va guanyar el 2016. El governador d’Arizona, el republicà Doug Ducey, havia estat al telèfon tota la nit amb funcionaris del govern i membres de la campanya, insistint que encara hi havia vots republicans per comptar en el seu estat, asseguren al ‘New York Times’.

Després, Trump va posar un missatge en el seu perfil de Twitter criticant el responsable de la informació sobre Arizona, Arnon Mishkin. «El director de la informació electoral de Fox News va votar Hillary Clinton el 2016 i fer donacions a Barack Obama / Joe Biden el 2008», deia el missatge. 

Acusacions de frau

Notícies relacionades

Les denúncies infundades de frau plantejades pel president durant la mateixa nit electoral, a les quals han seguit diferents recursos judicials en tres estats, no han paralitzat el recompte que, com ja havien augurat tant les autoritats com els experts, s’ha vist afectat per l’elevat nombre de vots anticipats i per correu emesos.

No obstant, els cinc estats encara sense guanyador clar, Pennsilvània, Carolina del Nord, Geòrgia, Nevada i Arizona, han seguit endavant amb el procés de recompte, apel·lant a la calma i a confiar en el procés electoral, que als Estats Units està molt marcat per les legislacions estatals. Es dona la circumstància que Trump està escurçant distàncies amb Biden a Arizona, on el recompte es manté en curs.