L'avanç de la pandèmia

Merkel tanca els bars, restaurants i gimnasos des del 2 de novembre

Les escoles i el comerç seguiran oberts però amb mesures de seguretat més extremes

Els partits de la Bundesliga es tornaran a jugar a porta tancada

zentauroepp55443865 german chancellor angela merkel leaves the building during d201016190325

zentauroepp55443865 german chancellor angela merkel leaves the building during d201016190325 / Olivier Hoslet

1
Es llegeix en minuts
Reuters

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i els presidents regionals han acordat aquest dimecres el tancament durant tot el mes de novembre de bars i restaurants, així com l’oci, l’oferta cultural i l’esport aficionat en espais tancats, tot i que mantindran oberts, mentre sigui possible, l’activitat escolar i el comerç.  Els partits de la Bundesliga es tornaran a jugar a porta tancada, sense públic.

El Govern alemany ha pres aquestes decisions després que el país hagi registrat un rècord de contagis, amb 14.964 casos en les últimes 24 hores. Tot i que les botigues es mantindran obertes, no hi podrà haver al seu interior més d’un client per 10 metres quadrats, mentre que els centres de maquillatge, massatge i tatuatges hauran de tancar les seves portes a partir de dilluns. Referent a les perruqueries, continuaran obertes sota estrictes mesures de seguretat i higiene.

Les escoles i escoles bressol continuaran estant obertes, però s’introduiran nous protocols d’higiene, mentre que està previst limitar les reunions a l’aire lliure, on només es podran ajuntar els membres de dues llars com a màxim. Una altra de les mesures pactades és la limitació del turisme nacional, i es prohibiran les estades en hotels llevat que sigui per raons «essencials».

«Famílies i amics s’haurien de poder reunir durant el Nadal fins i tot sota les condicions del coronavirus. Per això, com ja vam fer a la primavera, necessitem un altre esforç conjunt», diu l’esborrany del paquet de mesures, segons DPA.

Compensació econòmica a les empreses

D’altra banda, fonts governamentals han indicat que el ministre de Finances, Olaf Scholz, analitza compensar les empreses per les pèrdues que registrin en cas que s’aprovi el tancament d’activitats al novembre.

Notícies relacionades

D’acord a aquest pla, les empreses, principalment del sector de la gastronomia i el turisme, podrien reclamar una compensació per fins al 75% dels ingressos que van generar el mateix mes de l’any passat. Els fons provindrien del pressupost per a ajuts transitoris ja existent. Dels 25.000 milions d’euros previstos, se n’han utilitzat fins al moment uns 2.000 milions.

El Govern alemany planeja prolongar l’ajuda transitòria i els subsidis per a petites i mitjanes empreses fins a mitjans del 2021, malgrat que originalment havien d’acabar a finals d’aquest any. A més, es millorarien les condicions d’assistència per a la indústria de la cultura i el sector d’esdeveniments, molt afectats per l’impacte de la pandèmia.