NOVES MESURES

Alemanya restringirà l'horari dels bars i ampliarà l'ús obligatori de la mascareta

El projecte d'acord es negocia aquest dimecres entre la cancellera, Angela Merkel, i els dirigents de les 16 regions alemanyes

zentauroepp55221090 german chancellor angela merkel adjusts her face mask during201002182141

zentauroepp55221090 german chancellor angela merkel adjusts her face mask during201002182141 / Michael Sohn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat aquest dimecres un conjunt de noves restriccions per mirar de contenir la brutal escalada de casos de coronavirus que està vivint el país. Entre aquestes mesures es contemplen accions com ampliar l’ús obligatori de la mascareta o restringir els horaris dels locals de restauració.

Notícies relacionades

En les últimes 24 hores, Alemanya ha registrat 5.132 casos nous i 43 morts, la xifra de contagis més gran en el còmput diari des del 10 d’abril i que eleva el total a més 334.000 persones contagiades i 9.677 víctimes mortals, segons el balanç publicat aquest dimecres per l’Institut Robert Koch (RKI), l’agència governamental encarregada del control de les malalties infeccioses.

El país germànic és un dels més afectats per la crisi del coronavirus a Europa després d’Espanya, França, el Regne Unit i Itàlia. El pic de contagis de la pandèmia registrat a Alemanya va ser de 6.000 casos en els mesos de març i abril, després de la qual cosa la xifra va caure per tornar a augmentar al juliol. Entre les mesures que es debatran aquest dimecres figuren la reducció del nombre de persones en reunions socials i horaris de tancament per a bars i restaurants, segons el projecte d’acord negociat dimecres per la cancellera i els dirigents de les 16 regions alemanyes.