centre de la segona onada

Cap nou cas de coronavirus a l'estat australià de Victòria

Els cinc milions d'habitants de Melbourne van ser sotmesos a restriccions dràstiques, com un toc de queda nocturn, que es va aixecar a finals de setembre després de gairebé dos mesos

La mascareta continua sent obligatòria, els restaurants només poden servir menjar per emportar, no es permet reobrir als comerços no essencials i està prohibit sortir de la ciutat i dels seus voltants

zentauroepp54021299 firefighters dressed in personal protective equipment prepar200707080503

zentauroepp54021299 firefighters dressed in personal protective equipment prepar200707080503 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats sanitàries australianes han anunciat que no han registrat nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores a l’estat de Victoria (sud), que en els últims mesos ha sigut el centre de la segona onada de l’epidèmia.

El país va ser relativament eficaç en contenir la primera onada de coronavirus, però a l’agost Melbourne, capital de Victòria, va registrar un augment de casos a causa de la negligència als hotels on complien quarantena les persones que tornaven de l’estranger.

Els cinc milions d’habitants de Melbourne van ser sotmesos a restriccions dràstiques, com un toc de queda nocturn, que es va aixecar a finals de setembre després de gairebé dos mesos.

Els habitants s’havien de mantenir a casa i només podien desplaçar-se en un radi de cinc quilòmetres per a una sèrie d’activitats clarament definides.

Algunes restriccions es van aixecar la setmana passada i es permet jugar a golf o anar a la perruqueria. Però augmenta la pressió perquè se n’aixequin més davant la caiguda del nombre de casos.

Dilluns és la primera vegada des de principis de juny que l’estat no registra cap nou cas. 

Al juliol, quan el nombre de nous casos vorejava els 190 per dia, hi va haver confinament. A l’agost, aquesta xifra va pujar a 700.

L’ús de mascareta continua sent obligatori, els restaurants només poden servir menjar per emportar, no es permet reobrir als comerços no essencials i està prohibit sortir de Melbourne i dels seus voltants, o desplaçar-se a més 25 km del domicili.

Notícies relacionades

Austràlia, amb 25 milions d’habitants, ha registrat uns 27.500 casos des del començament de la pandèmia i 905 morts per Covid-19.