COVID-19

Trump surt en un cotxe per saludar els seus simpatitzants fora de l'hospital

El mandatari dels Estats Units va realitzar una sortida sorpresa als voltants de la clínica militar Walter Reed, on es reuneixen alguns dels seus seguidors

paseo-trump / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president nord-americà, Donald Trump, va sortir momentàniament de l’hospital militar Walter Reed per saludar per sorpresa i des del cotxe el grup de simpatitzants que s’havien concentrat als voltants del complex.

Amb mascareta i les finestres tancades, Trump va aparèixer en un dels vehicles blindats de la seva comitiva presidencial i va saludar les persones que s’havien concentrat fora del complex hospitalari Walter Reed, a Bethesda (Maryland), amb banderes amb el nom del president i missatges de recolzament al mandatari, que està ingressat aquí des de divendres a la nit, després de donar positiu de Covid-19.

Aprenentatge sobre la Covid

Dos agents del servei secret, també amb mascaretes, el van conduir en aquesta breu sortida de l’hospital. L’acte no va ser anunciat i ni tan sols el grup de periodistes de la Casa Blanca que fa guàrdia per informar sobre el president va ser avisat amb temps.

Trump va anunciar la seva sortida en un vídeo a Twitter una mica després de les 5 de la tarda (hora local): «Farem una petita visita sorpresa a alguns dels patriotes que són al carrer, que fa molta estona que estan allà, amb banderes de Trump i que estimen el nostre país».

«Ha sigut un viatge molt interessant, he après molt sobre la Covid. Ho he après anant a la veritable escola. Aquesta és l’escola de llegir el llibre. Ho he après i ho he entès, i us ho explicaré», va assegurar Trump, com si la seva estada a l’hospital estigués arribant a la fi.

Millora la seva salut

Notícies relacionades

El president va dir que ha tingut l’ocasió de trobar-se amb soldats i personal d’emergències, malgrat que un malalt de la Covid-19 hauria d’estar en total aïllament. Trump va ingressar divendres a la tarda a la suite presidencial de Walter Reed després de donar positiu per Covid-19 i experimentar una caiguda en l’oxigen en sang i febre.

Des de divendres, el president ha millorat, segons el seu equip mèdic, i, tot i que ha registrat una segona caiguda en els nivells d’oxigen, només ha mostrat símptomes lleus. Els metges que l’atenen han assegurat avui que el mandatari podria abandonar l’hospital dilluns i seguir el tractament amb antivirals i esteroides a la Casa Blanca.