SENSE MASCARETA I SENSE DISTÀNCIA

L'acte en el qual Trump va nomenar Barrett deixa un seguit de contagis

Almenys vuit persones que van assistir a aquesta cerimònia, entre els quals el president i la primera dama, han donat positiu

barrett / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els EUA viuen impactats pel  positiu en coronavirus de Donald Trump  i per la gestió de la informació que està fent la Casa Blanca i que ha provocat confusió i versions contradictòries sobre l'estat de salut del president. Els mitjans nord-americans qüestionen la veracitat de la informació donada i es pregunten des de quan sabia Trump que era positiu i si va alterar la seva agenda o va seguir endavant com si res. 

Més informació (Auto)

Título noticia (Auto)

Título noticia (Auto)

El positiu de Trump i de la primera dama, Melania Trump, li ha seguit tot un  seguit de contagis  en l'entorn del president. Molts dels contagiats van estar el 26 de setembre en l'acte de nomenament de la jutge Amy Coney Barrett al Rose Garden de la Casa Blanca. Va ser un acte al qual van assistir un centenar de persones, moltes  sense mascareta, i sense guardar distància de seguretat. Les imatges de la cerimònia parlen per elles mateixes: convidats asseguts els uns al costat dels altres i tertúlies cara a cara amb abraçades incloses.

Hi ha fins ara almenys vuit persones de l'entorn pròxim de Trump que van estar en aquest acte i que han donat positiu: el senador Mike Lee  -apareix en vídeos fent abraçades a altres assistents-, l'exasesora  Kellyanne Conway, el senador  Thom Tillis, l'exgobernador  Chris Christie, el president de la Universitat Catòlica de Notre-Dame on fa classes la jutge Barrett, John Jenkins  -Christie i Jenkins es van asseure junts aquell dissabte- i el cap de campanya de Trump,  Bill Stepien.

Més informació (Auto)

Título noticia (Auto)

Título noticia (Auto)

Notícies relacionades

A tots se'ls va fer un test ràpid de coronavirus abans d'entrar al jardí i van donar negatiu. No obstant,  segons els experts, els tests ràpids del laboratori Abbott que utilitza la Casa Blanca tenen un alt índex de falsos negatius respecte a altres proves diagnòstiques que tarden més temps a oferir el resultat. 

Des d'aquest 26 de setembre i fins a l'1 d'octubre en el qual Trump va anunciar el seu positiu, el president dels EUA va seguir amb la seva agenda de campanya. Una agenda en la qual les mascaretes brillaven per la seva absència i que el va portar a Minnesota per assistir a un acte de recaptació de fons i per assistir a un míting amb gairebé 3.000 persones, i que va incloure  el primer debat amb el seu rival demòcrata, Joe Biden.