volava entre Teheran i Beirut

VÍDEO | Un caça nord-americana desencadena el pànic en un avió iranià

La televisió pública de l'Iran va mostrar una gravació en la qual es veu passatgers cridant en un vol després de pensar que serien atacats per avions de combat israelians

zentauroepp53765049 a us air force  usaf  f 15e eagle fighter jet  is pictured a200615203547

zentauroepp53765049 a us air force usaf f 15e eagle fighter jet is pictured a200615203547 / CHRIS RADBURN

1
Es llegeix en minuts
France Presse

L'Iran va acusar aquest dijous a la nit Israel d'haver intentat interceptar un avió comercial iranià, que cobria la ruta entre Teheran i Beirut, però el comandament nord-americà va afirmar que es tractava  d'una «inspecció visual» d'un dels seus caces.

La televisió pública iraniana va mostrar un vídeo en el qual es veu passatgers cridant quan un vol de la companyia iraniana Mahan Air semblava intentar escapar d'almenys dos avions de combat.

«Quan l'avió [iranià] sobrevolava Siria, l'avió de combat del règim sionista es va acostar de l'avió de Mahan Airlines», segons la televisió pública.

«Després d'aquesta acció perillosa del caça israelià, el pilot de l'avió comercial va reduir ràpidament l'altitud del vol per evitar entrar en col·lisió amb el caça israelià, ferint [com a conseqüència] diversos passatgers a bord».

El Centre de Comandament dels Estats Units va informar dijous a la nit que aquesta maniobra era una «inspecció visual» portada a terme per un F-15 nord-americà en una «missió aèria rutinària». La inspecció «es va fer per garantir la seguretat del personal de la coalició en la guarnició de Tanf», afirma el comunicat. «Una vegada que el pilot de l'F-15 va identificar l'avió com un avió de passatgers Mahan Air, l'F-15 es va allunyar de l'aparell», va agregar l'exèrcit. 

 Precisa que la inspecció es va portar a terme a 1.000 metres de distància i «d'acord amb les normes internacionals».

Notícies relacionades

Una font de seguretat libanesa va dir que «un avió iranià que va ser interceptat a l'espai aeri sirià va aterrar a l'aeroport de Beirut. Hi ha quatre ferits lleus entre els passatgers».