L'Iran atribueix l'incendi a la planta de Natanz a un atac cibernètic

Les autoritats amenacen amb respondre a qualsevol país que sobrepassi les «línies vermelles»

zentauroepp53964581 a view of a damage building after a fire broke out at iran s200704154726

zentauroepp53964581 a view of a damage building after a fire broke out at iran s200704154726 / WANA NEWS AGENCY

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

L’Iran amenaça de respondre a qualsevol país que porti a terme atacs cibernètics contra les seves instal·lacions nuclears, després de deixar anar la sospita que aquesta és la causa de l’incendi declarat aquesta setmana a la planta d’enriquiment d’urani de Natanz.  Les autoritats iranianes han informat que la causa de l’«incident» ja ha sigut establerta, però que, per «consideracions de seguretat», la faran pública en el moment adequat.

«Si es prova que el nostre país ha sigut objectiu d’un atac cibernètic, respondrem», ha afirmat aquest dissabte el cap de la defensa civil iraniana, Gholamrez Jalali. Ja anteriorment, l’agència estatal de notícies IRNA havia apuntat la possibilitat d’un sabotatge dels Estats Units o Israel, tot i que sense acusar-los directament.

Notícies relacionades

 L’agència va advertir que «l’estratègia» oficial és «impedir qualsevol escalada», però que podria ser fonamentalment revisada si «es comprova que països hostils, en particular, el règim sionista i Estats Units, franquegen les línies vermelles».

L’Iran va informar dijous d’un accident que no va causar víctimes ni «contaminació» radioactiva al complex de Natanz. El portaveu de l’Organització Iraniana d’Energia Atòmica (AIEA), Behruz Kamalvandi, va assenyalar que «no hi havia treballadors al lloc i que no es van produir víctimes», i va afegir que «no hi va haver interrupció de l’activitat del centre d’enriquiment».