Crisi sanitària

El Marroc aïlla la ciutat de Tànger després de detectar focus de coronavirus

La mesura suposa la suspensió del transport públic amb procedència i destinació a la ciutat

zentauroepp54047879 int200713125155

zentauroepp54047879 int200713125155 / FADEL SENNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

El ministeri de l’Interior marroquí ha anunciat aquest dilluns que aïlla la ciutat de Tànger, que té un milió d’habitants, després de l’aparició de diversos focus de Covid-19.

El ministeri ja havia anunciat diumenge a la nit la tornada de diversos barris de Tànger al confinament, però aquest dilluns al matí ha emès un comunicat en què fa la mesura extensiva a tota la ciutat, que es converteix així en l’urbs més gran que queda aïllada del país.

La mesura inclou la suspensió del transport públic (per carretera i per tren) amb procedència i destinació a la ciutat de Tànger, i tot desplaçament dins de l’espai de la ciutat queda sotmès a «una autorització excepcional que entreguen les autoritats locals».

Imatges arribades des de la ciutat mostren camions públics transportant grans blocs de formigó que després van ser col·locats en algunes de les principals avingudes de la ciutat per impedir el trànsit rodat.

Porta d’entrada al país

La regió de Tànger concentra actualment gairebé un 20% dels casos de coronavirus al Marroc, sent superada només per la de Casablanca (la més poblada del país), i el brot dels últims dies no apareix en les xifres oficials, que mostren només 61 nous casos entre dissabte i diumenge.

No és la primera ciutat que s’aïlla pels brots de coronavirus, ja que ja ha succeït a Safi –ciutat d’uns 300.000 habitants al sud del país–, però la importància de Tànger és més gran per la seva població i per constituir la principal porta d’entrada al país pel nord.

El comunicat no precisa què passa amb el port de Tànger Med, ubicat a uns 50 quilòmetres de la ciutat i que des del pròxim dia 15 rebrà barcos de passatgers procedents de Sète (França) i Gènova (Itàlia).

Notícies relacionades

No obstant, dues sortides des de Tànger Med cap a Algesires, a Espanya, estan programades per a aquesta mateixa setmana, però només en sentit anada i limitat a espanyols o residents en aquest país.

El Govern marroquí havia començat a aplicar diverses mesures de desconfinament davant les xifres positives d’evolució del coronavirus, que fins al dia d’avui registra 15.821 casos acumulats, dels que 253 han mort i 12.676 s’han curat.