Trump notifica oficialment al Congrés que els EUA deixen l'OMS

El president nord-americà acusa l'organització d'«encobrir la propagació del coronavirus»

zentauroepp54028291 file photo  file photo  u s  president donald trump speaks a200707205410

zentauroepp54028291 file photo file photo u s president donald trump speaks a200707205410 / Leah Millis

1
Es llegeix en minuts

El Congrés dels Estats Units ha rebut aquest dimarts la notificació oficial que el president Donald Trump ha retirat el país oficialment de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) enmig de la pandèmia de la Covid-19, ha anunciat el senador Bob Menendez a través del seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

El senador Menendez ha criticat durament que el dirigent, en plena pandèmia, hagi decidit abandonar l’organització a què ha pertangut des que es va fundar, el 1948. «Dir que la resposta de Trump al Covid és caòtica i incoherent és quedar curt. Aquesta decisió no protegirà les vides o els interessos dels nord-americans. I únicament deixa els nord-americans malalts i els EUA sols».

El president dels EUA, que des de l’inici de la pandèmia ha acusat l’OMS d’«encobrir la propagació del coronavirus», va congelar les aportacions econòmiques que els EUA feia a aquest organisme. I uns dies després, el 18 de maig, ja va amenaçar d’abandonar l’organisme o deixar-lo de forma permanent sense els fons que el seu país hi aportava llevat que es comprometés a «realitzar millores substancials en els pròxims 30 dies». Unes millores que no va especificar. 

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions