Un nen de set anys mor per una bala perduda a Rio de Janeiro

Prop de 60 de menors de fins a 14 anys han mort per trets fortuïts entre el 2007 i el 2019 com a conseqüència d'enfrontaments entre policies i sospitosos, així com entre bandes rivals, a la ciutat brasilera

zentauroepp38862757 bra100  r o de janeiro  brasil   12 06 2017   miembros de la200701163639

zentauroepp38862757 bra100 r o de janeiro brasil 12 06 2017 miembros de la200701163639 / Antonio Lacerda

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen de set anys ha mort víctima d’una bala perduda després del suposat atac d’un sospitós a un grup de policies que patrullaven a la regió metropolitana de Rio de Janeiro, segons han informat aquest dimecres fonts oficials a Efe.

El succés ha ocorregut dimarts a la nit, quan el pilot d’una motocicleta ha obert foc contra els agents que es trobaven en un barri de la Baixada Fluminense, una de les zones més deprimides i perilloses pròxima a la ciutat de Rio, segons ha assenyalat la Policia Militar en un comunicat.

El sospitós ha fugit a l’instant del lloc i durant l’atac «no hi ha hagut reacció de l’equip policial», d’acord amb la versió de les autoritats brasileres.

Jugava a la porta de casa seva

En el tiroteig, un nen de set anys, que segons mitjans locals jugava a la porta de casa seva, ha sigut ferit de gravetat i ha sigut portat a l’ambulatori més pròxim, on, d’acord amb la Policia Militar, ha mort. 

No obstant, la Secretaria de l’alcaldia de São João de Meriti, municipi de la Baixada Fluminense on ha passat el crim, ha assenyalat en una nota que el menor, identificat com a Ítalo Augusto, ha ingressat a l’hospital sense vida.

Notícies relacionades

La mort de nens per bales perdudes és una xacra que es repeteix a Rio de Janeiro des de fa anys, especialment a les faveles de la regió, algunes de les quals estan controlades per narcotraficants o milícies integrades per policies o expolicies corruptes.

Segons un informe de l’oenagé, a Rio de Paz prop de 60 menors de fins a 14 anys han mort per bales perdudes entre el 2007 i el 2019 com a conseqüència d’enfrontaments entre policies i sospitosos, així com entre bandes rivals, a les comunitats de Rio de Janeiro.