alerta

Austràlia registra el rebrot més gran de Covid-19 en dos mesos

El segon estat més poblat de país oceànic, Victòria, es planteja aquest dilluns reimposar les restriccions de distanciament social

segea52953513 melbourne  australia   28 03 2020   police officers inform b200328092026

segea52953513 melbourne australia 28 03 2020 police officers inform b200328092026 / SCOTT BARBOUR

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El segon estat més poblat d’Austràlia, Victòria, reconsidera aquest dilluns reimposar les restriccions de distanciament social després que el país reportés el seu augment més gran d’un dia en noves infeccions per coronavirus en més de dos mesos.

Impulsat per l’estat de Victòria, que va confirmar 75 casos, Austràlia va registrar 85 noves infeccions per Covid-19 en les últimes 24 hores, el seu brot diari més gran des de l’11 d’abril. A Austràlia li ha anat millor que a molts països en la gestió de la pandèmia de coronavirus, amb al voltant de 7.800 casos i 104 morts, però l’augment recent ha avivat els temors d’una segona onada després de diverses setmanes amb menys de 20 casos nous per dia.

El rebrot a Austràlia es produeix quan les infeccions totals arriben als 10 milions de casos a tot el món i la xifra global de morts pel virus supera el mig milió de persones.

A mesura que augmenten els nous casos de coronavirus, Victòria es proposa fer proves massives per detectar el patogen mentre el cap de salut de l’estat avança que les autoritats podrien decretar de nou les restriccions de distanciament social.

La setmana passada, funcionaris estatals victorians van desplegar ambulàncies i centres de prova mòbils en un intent per avaluar la majoria dels residents a 10 suburbis de punts crítics. No obstant, alguns ciutadans van rebutjar fer-se les proves.

Victòria espera que una nova prova de saliva, que sigui menys intrusiva, animi més persones a fer-se el test, tot i que sigui una mica menys precisa.

Al maig, Victòria, llar de més de sis milions de persones, va començar a aixecar les restriccions imposades durant un mes per frenar la propagació del virus. Les autoritats s’han compromès a eliminar la major part de les restriccions per a finals de juliol. 

Notícies relacionades

Les restriccions, que inclouen obligar els restaurants i cafès a oferir només serveis per emportar, tancar escoles i aturar els esports, van demostrar ser exitosos per frenar la propagació de Covid-19. No obstant, aquestes mesures van suposar un dur cop per a l’economia d’Austràlia, que es dirigeix cap a la seva primera recessió en tres dècades, ja que la taxa d’atur arriba a un màxim de 19 anys del 7,1%.

El primer ministre Scott Morrison ha demanat als estats que continuïn flexibilitzant les restriccions, i ha insistit que l’economia del país s’ha de reactivar.