a darwin

Eufòria a Austràlia amb la primera cervesa tirada després del confinament

Després de gairebé dos mesos de tancament pel coronavirus, els pubs de la zona interior reobren les seves portes

Les restriccions inclouen un límit de temps de dues hores per als clients, asseguts en taules separades

darwin / periodico

2
Es llegeix en minuts
Byron Kaye/Reuters

El primer ministre de l’Interior del Territori del Nord d’Austràlia va ser una de les primeres persones al país a servir cervesa al públic després de gairebé dos mesos de tancament pel coronavirus dels pubs i una vegada que aquests van obrir les seves portes aquest divendres. 

«Crec que me n’he guanyat una i crec que molts territoris també s’han guanyat una cervesa», va dir Michael Gunner als periodistes mentre servia una cervesa darrere del bar de l’Hotel Cavenagh a Darwin just quan el rellotge marcava el migdia, l’hora oficial de reobertura. 

 

«Han passat 53 dies i crec que tots s’han merescut aquesta cervesa», va dir Gunner, que a principis d’aquesta setmana es va vantar d’un comboi de camions que transportava 175.000 litres de cervesa per la llarga carretera cap al nord en preparació per a aquest gran dia.

Els amos del pub van tornar a contractar el personal que va ser acomiadat quan el país es va tancar al març i van habilitar seients addicionals per a una carrera esperada cap als abeuradors en aquesta zona que es va fer famosa per la pel·lícula Cocodrilo Dundee.

Austràlia segueix un pla de tres passos per a la desescalada amb les mesures de distanciament social, però cada estat i territori es mou al seu propi ritme.

El Territori del Nord, escassament poblat, que ha tingut menys de 30 casos de Covid-19 i cap mort entre els seus 250.000 residents, va ser el primer a reobrir completament bars i pubs, tot i que amb restriccions que inclouen un límit de temps de dues hores per als clients que han d’estar asseguts en taules separades.

The NT News, un diari conegut per la seva irreverència, va publicar un blog en viu sobre el «dia històric» del territori i es va burlar de la resta del país amb el titular de la primera pàgina «Al diable amb la cervesa».

A Berry Spring Tavern, a uns 50 quilòmetres al sud-oest de Darwin, el propietari Ian Sloan es va afanyar per acabar una renovació de la cuina i col·locar mobles addicionals al local perquè no hagués de rebutjar ningú.

«És bastant restrictiu, però almenys és la primera etapa i la gent pot veure la llum al final del túnel», va dir Sloan.

Sloan va planejar fer complir el límit de temps de dues hores mitjançant l’emissió de braçalets amb codis de colors quan els clients van ingressar, i complir la premissa que tots els que beuen han de menjar organitzant una barbacoa gratis.

Notícies relacionades

Aquestes regles són vigents fins al 5 de juny. Sloan va dir que planejava recuperar alguns dels 22 empleats que va deixar anar al març quan el govern federal va ordenar el tancament d’espais públics no essencials, però va ser cautelós donat el tancament de les fronteres estatals i nacionals.

«Si no hi ha d’haver turistes aquest any, és d’esperar que els Territoris surtin i donin un cop d’ull al seu propi pati del darrere», va dir.