turisme segur

Alemanya aconsella no viatjar a tercers països fins al 31 d'agost

La recomanació de no visitar Espanya quedarà aixecada tan aviat com el Govern de Sánchez retiri les restriccions a l'entrada d'estrangers

Les Balears permetran ja a partir de dilluns l'arribada d'un màxim de 10.900 turistes germànics en un pla pilot per establir passadissos aeris

mdedios53527097 people sunbathe at portixol beach in palma de mallorca on ma200530141043

mdedios53527097 people sunbathe at portixol beach in palma de mallorca on ma200530141043 / JAIME REINA

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern alemany va decidir aquest dimecres prolongar fins al 31 d’agost la recomanació de no viatjar a l’estranger per a tots els països a excepció dels socis comunitaris –menys Espanya–, els associats a Schengen –menys Noruega– i el Regne Unit, per als quals aquest avís quedarà aixecat el pròxim dia 15.

«A diferència del cas dels nostres veïns europeus, per a la resta del món no tenim encara en el dia d’avui dades fiables, criteris i processos de coordinació compartits que permetin de nou un turisme il·limitat sense regs incalculables», va declarar el ministre d’Exteriors, Heiko Maas.

Va afegir que Alemanya no pot ni vol assumir el risc que ciutadans alemanys quedin encallats novament aquest estiu a qualsevol part del món o importin sense saber-ho el virus quan tornin al país.

«Alhora som molt conscients que molts ciutadans volen tornar a viatjar al més aviat possible fora d’Europa. Això afecta destinacions turístiques a Turquia i el nord de l’Àfrica, però també al sud-est asiàtic i als Estats Units», va dir.

Referent a això, va precisar que «dependrà de l’evolució de la pandèmia a partir de quan puguin tornar a considerar-se justificables» viatges de caràcter turístics a aquestes zones del món.

Per això, va afegir, el seu ministeri continuarà estudiant regularment les seves recomanacions de viatge també abans de setembre, «sempre amb la seguretat per al viatger com a principal criteri».

«Només allà on una evolució positiva de la pandèmia, un sistema sanitari estable, mesures de seguretat coherents per a turistes i opcions fiables de viatges d’anada i tornada ho permetin, podrem tornar possiblement ja abans de la recomanació a no viatjar a indicacions» específiques sobre els països de destinació, va assenyalar.

No obstant va deixar clar que «un aixecament de la recomanació de no viatjar ha de ser compatible amb el panorama general».

«Mentre hi hagi restriccions a l’entrada des de tercers països en relació amb la pandèmia, no tindria explicació que milers de turistes estiguessin ja de nou rumb a aquestes destinacions», va subratllar.

Dilluns que ve els alemanys podran viatjar de nou per turisme als països comunitaris, associats de Schengen i el Regne Unit –a excepció d’Espanya i Noruega, per als quals la recomanació a no viatjar quedarà aixecada tan aviat com retirin, per la seva banda, les restriccions a l’entrada d’estrangers.

Tot i així, les illes Balears permetran ja a partir de dilluns l’arribada d’un màxim de 10.900 turistes alemanys la resta del mes en el marc d’un pla pilot per reiniciar el turisme internacional.

Notícies relacionades

Maas va precisar en el seu moment que les advertències de no viatjar quedaran substituïdes per informacions específiques sobre la situació a casa país o regió, que s’aniran actualitzant «diàriament».

Va precisar, no obstant, que si les advertències contra viatges «no són prohibicions», tampoc les indicacions que es faran ara sobre cada país han d’entendre’s com una «invitació» a viatjar.