Crisi sanitària

Alemanya preveu eliminar la seva recomanació d'evitar viatges turístics a Europa

Proposa que la resta de socis reintrodueixin els controls de fronteres si les infeccions superen les 50 per cada 10.000 habitants

zentauroepp52807387 control alemania dinamarca200526092401

zentauroepp52807387 control alemania dinamarca200526092401 / Claus Fisker

1
Es llegeix en minuts
Andreu Jerez

El Govern federal alemany aprovarà previsiblement en el gabinet ministerial d’aquest dimecres l’eliminació de la seva recomanació d’evitar viatges turístics a tots els països de l’espai Schengen a partir del 15 de juny. Així es desprèn d’un document filtrat a l’agència alemanya DPA i que porta el títol ‘Criteris per al possibilització del turisme intraeuropeu’.

En cas de confirmar-se, suposaria l’aixecament de les advertències als ciutadans per part de les autoritats alemanyes de viatjar als 26 estats membres de la UE, així com al Regne Unit, Noruega, Islàndia, Suïssa i Liechtenstein. Això va en la línia del que ja havia anunciat la setmana passada el ministre d’Exteriors alemany, el socialdemòcrata Heiko Maas, després d’una videoconferència amb els seus homòlegs comunitaris: Maas va dir llavors que els alemanys no havien de perdre l’esperança de fer vacances aquest estiu a Europa.

Reobertura amb condicions

El document filtrat pel Govern alemany condiciona, no obstant, la relaxació de les restriccions frontereres a un control de l’expansió del virus i proposa que la resta de socis europeus assumeixi un dels criteris utilitzats per les autoritats alemanyes: si la xifra de noves infeccions superés les 50 per cada 100.000 habitants, Alemanya reintroduiria els actuals controls de fronteres i les advertències de viatjar que preveu aixecar a mitjans del mes vinent.

Notícies relacionades

Berlín aposta per reforçar les mesures d’higiene a tots els països on pretén permetre viatjar de nou: limitació d’aforament als establimentsdistància de seguretat entre viatgers, ús de mascaretes guants, etcètera.

L’aixecament de les mesures per frenar el turisme just quan arrenca la temporada alta al Vell Continent té un clar rerefons econòmic. Segons el document intern del Govern alemany, i sempre segons DPA, «la reanimació del turisme és important tant per als viatgers i el sector turístic alemany com per a l’estabilitat econòmica dels països de destinació».