amb fortes mesures higièniques

Milers d'estudiants tornen a les aules a Austràlia després de la quarantena

El país preveu normalitzar les activitats econòmiques al juliol després de controlar la propagació de la pandèmia de Covid-19

Més de 7.000 pares han sol·licitat a les autoritats de Nova Gal·les del Sud que la tornada a les classes no sigui obligatòria

21/06/2019 Selectividad

21/06/2019 Selectividad / EUROPA PRESS (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Desenes de milers d’estudiants han retornat aquest dilluns a les aules per reprendre les classes presencials a temps complet en diversos estats d’Austràlia, país que preveu normalitzar les seves activitats econòmiques al juliol després de controlar la propagació de la pandèmia de Covid-19.

Els alumnes de preescolar, primària i secundària de l’estat de Nova Gal·les del Sud, el més poblat d’Austràlia i la capital del qual és Sydney, així com els de Queensland i Tasmània, han tornat avui als centres educatius sota fortes mesures d’higiene, però no podran participar encara en excursions o competicions escolars.

La ministra d’Educació de Nova Gal·les del Sud, Sarah Mitchell, va comentar al matí que es tracta d’«un dia emocionant per a molts pares, mestres i nens estudiants», al recalcar que «tot va bé» respecte a la distribució dels articles de neteja i higiene a les escoles.

Per la seva part, l’estat de Victòria, que engloba la ciutat de Melbourne, la seva capital, permetrà dimarts el retorn dels seus estudiants dels cursos inferiors i superiors, mentre que els altres ho faran el 9 de juny. 

Els restants quatre estats i territoris australians, que s’encarreguen de gestionar l’educació a les seves regions, han normalitzat ja les classes escolars o ho faran progressivament fins a principis del pròxim mes. 

Restringida la capacitat del transport

El retorn dels escolars ha posat pressió en el transport públic, la capacitat per portar passatgers del qual ha sigut restringida a Nova Gal·les del Sud.

Malgrat que l’oficina mèdica del govern australià assegura que els nens no corren risc de contreure el coronavirus, més de 7.000 pares han firmat una sol·licitud al portal Change.org per exigir a les autoritats de Nova Gal·les del Sud que la tornada a les classes no sigui obligatòria. 

Mentrestant, les universitats australianes continuen analitzant com reprendre les classes presencials, principalment als laboratoris, tot i que aquesta decisió dependrà de cada centre d’estudis terciaris i de cada estat i territori. 

Tot i que la pressió és forta a les universitats, ja que els estudiants internacionals, molts dels quals encara es troben fora del país pel tancament de fronteres, van aportar uns 37.600 milions AUD (24.554 milions USD o 22.550 milions EUR) l’any fiscal passat. 

Notícies relacionades

Els estats i territoris d’Austràlia han començat a implementar a diferents velocitats el pla del govern del primer ministre, Scott Morrison, amb vista a reprendre totes les activitats al juliol, tot i que les fronteres del país estaran tancades per temps indeterminat. 

Austràlia, que ha fet més d’1,2 milions de proves per detectar el nou coronavirus, registra uns 7.100 casos de la Covid-19, que inclouen 102 morts, i des del 17 de maig reporta menys de 14 infectats diaris.