la lluita contra la pandèmia

Gairebé dos milions d'australians es descarreguen l'aplicació de rastreig de coronavirus

El 7% de la població té ja els seus dispositius mòbils el CoviSafe per detectar contactes pròxims de pacients contagiats

El país, amb tan sols 83 morts i 6.700 casos, començarà a avaluar les persones independentment dels símptomes que presentin

South Australia Hospital staff simulate a drive through coronavirus testing at the Repatriation Hospital in Adelaide, Tuesday, March 10, 2020. (AAP Image/David Mariuz) NO ARCHIVING

South Australia Hospital staff simulate a drive through coronavirus testing at the Repatriation Hospital in Adelaide, Tuesday, March 10, 2020. (AAP Image/David Mariuz) NO ARCHIVING / AAPIMAGE / DPA (AAPIMAGE / DPA)

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Gairebé dos milions d’australians s’han descarregat una aplicació dissenyada per ajudar les autoritats sanitàries i el govern a rastrejar contactes pròxims de pacients amb Covid-19, mentre l’índex d’aprovació del primer ministre, Scott Morrison, es dispara en la seva resposta a la pandèmia.

Austràlia ha sigut un dels països amb més èxit en la lluita contra la pandèmia de coronavirus, i ha registrat només 83 morts i 6.700 casos, gràcies al tancament de fronteres, restriccions de moviment i una contundent política de quedar-se a casa.

Amb aquestes mesures s’ha reduït la taxa diària de creixement de la infecció a menys de l’1%, per sota del 25% registrat al març.

Alguns estats australians han començat ja a alleujar les restriccions de distanciament social i Austràlia aviat començarà a avaluar les persones independentment dels símptomes, centrant-se primer en els adults joves i els treballadors sanitaris.

El ministre de Salut, Greg Hunt, va dir que 1,89 milions d’australians s’han descarregat l’aplicació de rastreig CovidSafe a partir de les 16.00 (06.00 GMT) d’aquest dilluns, més del 7% de la població del país. Els prop de 2 milions de descàrregues es van produir en les 16 hores posteriors al llançament de l’aplicació.

Notícies relacionades

«Aquest esforç ajudarà a protegir-nos a nosaltres mateixos, les nostres famílies, les nostres infermeres i els nostres metges», va tuitejar Hunt. Morrison ha dit que almenys el 40% dels 25,7 milions d’habitants del país necessitaran descarregar l’aplicació.

L’augment en les descàrregues coincideix amb la millor qualificació d’aprovació al país per a un líder polític des de finals dels 2008. L’índex d’aprovació de Morrison s’ha disparat 27 punts des de la primera setmana de març al 68%, va mostrar l’enquesta.