PER CORONAVIRUS

Mor una taquillera del metro de Londres a qui va escopir un contagiat

La policia busca l'agressor mentre els sindicats reclamen mesures de protecció

undefined53402288 commuters wearing ppe  personal protective equipment   inclu200513135603

undefined53402288 commuters wearing ppe personal protective equipment inclu200513135603 / DANIEL LEAL-OLIVAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una treballadora d’una estació de metro de Londres ha mort de coronavirus després que un home li escopís després de dir-li que tenia la malaltia, va informar l’Associació de Transport d’Empleats Assalariats (TSSA).

Belly Mujinga, de 47 anys i raça negra, tenia problemes respiratoris i treballava a la cèntrica estació de Victoria, a la capital, quan va ser agredida el 22 de març mentre estava amb una altra col·lega.

Segons va indicar a la cadena BBC el marit de la víctima, Lusamba Gode Katalay, l’home que va atacar la seva dona se li va acostar per preguntar-li, primer, què feia en aquella estació, abans de comunicar-li que ell estava infectat amb el virus i d’escopir a les dues dones.

Va morir als tres dies

Al cap de pocs dies d’aquest incident, les dues empleades van caure malaltes amb la Covid-19 i Mujinga va haver de ser ingressada a l’hospital de Barnet (al nord de la capital) el 2 d’abril. La dona, que tenia una filla d’11 anys, va acabar sent connectada a un ventilador i va morir als tres dies de la seva hospitalització.

Manuel Cortes, el secretari general del seu sindicat (TSSA), va afirmar que els membres d’aquesta plataforma se sentien «commocionats i devastats» per la seva mort. «Ella és un dels massa treballadors que són a primera línia que han perdut la vida pel coronavirus», va lamentar el dirigent sindical, mentre va opinar que el succés planteja «qüestions greus».

Notícies relacionades

«Com a persona vulnerable dins de la categoria de personal de risc, i sent la seva condició coneguda per al seu ocupador, hi ha preguntes sobre per què no se la va retirar de les tasques de primera línia a començaments d’aquesta pandèmia», va considerar.

Aquest episodi també ha sigut qualificat pel portaveu oficial del primer ministre britànic, Boris Johnson, de «menyspreable», mentre que, per la seva banda, la Policia de Transport Britànica (BTP) ha obert una investigació a fi de localitzar l’agressor.