Desconfinament a Itàlia

L'alcalde de Milà s'enfada per la sortida en massa a fer l'aperitiu

Els milanesos assalten els bars que només tenen permís per atendre comandes per portar

zentauroepp53317720 inter200508171246

zentauroepp53317720 inter200508171246 / ANDREA FASANI

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, va reprendre els seus conciutadans, després de veure les imatges d’aquest dijous de centenars de persones que van sortir a passejar i prendre l’aperitiu a la zona dels Navigli, on els bars han obert suposadament per atendre comandes per portar.

«És per enfadar-se, i molt», va dir l’alcalde milanès després que s’hagin fet virals les imatges de centenars de persones en aquesta zona de lleure de la capital de la Llombardia, passejant, bevent en grups i amuntegant-se a les vores dels canals milanesos.

En aquests moments a Itàlia, que ha començat una primera fase de desescalada, es permet sortir de casa només per fer esport o fer un tomb o en casos de necessitat, per comprar, per motius de salut o treball.

«Quan cal agrair als milanesos el seu comportament virtuós sempre soc el primer en fer-ho, però hi ha moments en què hi ha una cosa per fer i aquest és un d’aquells moments: les imatges d’ahir pels Navigli són vergonyoses».

I va afegir: «No soc un polític de les metàfores, soc un polític dels actes. O les coses canvien avui, no demà, o demà seré aquí al Palazzo Marino (seu de l’ajuntament) com de costum i prendré mesures, tancaré els Navigli i tancaré els bars i restaurants de menjar per portar», va dir en un missatge a Facebook.

Gairebé 30.000 morts

Itàlia registra fins dijous passat 29.958 morts per coronavirus, amb 274 l’últim dia i 1.401 nous contagis en les últimes 24 hores. D’aquests, la meitat es van produir a la Llombardia, que té Milà per capital.

Notícies relacionades

El president de la regió, Attilio Fontana, també va advertir: «És el moment més delicat, veig tanta gent al carrer».

De moment es manté que, des d’aquest divendres, a la Llombardia es permetran activitats esportives individuals a l’aire lliure en instal·lacions esportives com jugar a golf, muntar a cavall, anar en canoa, jugar a tennis o escalar, però sense obrir les àrees en comú com dutxes o vestuaris.