a Alemanya

Arxivat el judici per la tragèdia del festival Loveparade en la qual van morir dues catalanes

El 24 de juliol del 2010 es va produir una allau a l'únic túnel d'accés i de sortida al recinte de l'esdeveniment, cosa que va acabar amb la vida de 21 persones

La resolució del tribunal de Duisburg és inapel·lable, malgrat que els familiars de les víctimes s'han mostrat contraris al seu sobreseïment

zentauroepp13653680 loveparade200504134450

zentauroepp13653680 loveparade200504134450 / ERIK WIFFERS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal Regional de Duisburg, a l’oest d’Alemanya, ha arxivat aquest dilluns el cas sobre la tragèdia ocorreguda el 2010 al festival de música tecno Loveparade, on van morir 21 persones, entre elles dues espanyoles.

El que ha sigut un dels casos judicials més complexos des que va finalitzar la segona guerra mundial a Alemanya ha acabat sense veredicte després de dos anys i mig i després de 184 vistes.

Els jutges tenien previst exposar les seves conclusions després de donar a conèixer la decisió d’arxivar el cas. Aquesta resolució del tribunal és inapel·lable, malgrat que els familiars de les víctimes s’han mostrat contraris al seu sobreseïment.

El 24 de juliol del 2010 es va produir una allau a l’únic túnel d’accés i de sortida al recinte del festival, cosa que va acabar amb la vida de 21 persones provinents de sis països diferents i d’edats compreses entre els 17 i 38 anys. Més de 650 persones van resultar ferides. A l’esdeveniment hi havien acudit gairebé el doble de persones de l’aforament permès, unes 250.000 persones.

La cort havia proposat a principis d’abril suspendre el judici a causa de les dificultats de celebrar les vistes pel risc de contagi del coronavirus. Així mateix, i en cas d’allargar el procés, la possibilitat de dictar sentència abans de finals de juliol, data en què prescriu el delicte, és molt baixa, segons els jutges.

Al banc dels acusats quedaven tres treballadors de l’empresa organitzadora del festival, Lopavent, mentre que els casos contra sis empleats més de Duisburg i de Lopavent van acabar fa un any sense veredicte.

Els jutges van considerar llavors que la tragèdia es va deure a una sèrie d’errors de planificació i al «fracàs col·lectiu» d’un gran nombre de persones el dia del festival.

Notícies relacionades

Tant la fiscalia com els tres acusats han donat el seu consentiment davant la negativa dels familiars.

La Loveparade, que va acabar tràgicament fa 10 anys, va començar la seva etapa el 1989. ‘Pau, alegria, coquetes’ va ser el lema de la primera Loveparade fa més d’un quart de segle, quan unes 150 persones van ballar per l’avinguda Kurfürstendamm del Berlín occidental.