felí encomanat a paris

França demana als malalts de coronavirus limitar el contacte amb els seus gats

L'Escola Nacional de Veterinària d'Alfort aconsella que els amos es posin mascareta i es rentin les mans

undefined29324735 barcelona    barcelones      14 04 2015   barcelona  barcelo190603171200

undefined29324735 barcelona barcelones 14 04 2015 barcelona barcelo190603171200 / Joan S Puig Pasqual

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un primer cas documentat a França d’un gat contagiat per coronavirus, probablement pels seus propietaris, ha portat els investigadors que l’han estudiat a demanar als malalts que limitin els contactes amb aquestes mascotes per protegir-les.

Aquest dissabte l’Escola Nacional de Veterinària d’Alfort (EnvA) aconsella en un comunicat que els amos de gats, quan s’hagin contaminat amb el coronavirus, a més de limitar aquests contactes, es posin mascareta quan estiguin amb ells i es rentin les mans abans d’acariciar-los.

La unitat de virologia conjunta de l’EnvA, l’Agència Nacional de Seguretat Sanitària dels Aliments, del Medi Ambient i del Treball (Anses) i de l’Institut Nacional per a la Recerca Agronòmica (INRAE), associats amb l’Institut Pasteur, han detectat un gat a prop de París que ha sigut diagnosticat positiu.

Quart cas al món

L’animal, que presentava signes clínics respiratoris i digestius, és el quart cas d’aquest tipus documenta fins arat al món, i es va contagiar «probablement a causa dels seus propietaris».

Notícies relacionades

Els investigadors recorden que els gats no es consideren vectors de la Covid-19 i que, amb els coneixements disponibles, «no hi ha cap prova que els animals de companyia o de granja tinguin un paper epidemiològic en la propagació del virus».

No obstant, segons un estudi de l’OMS, els gats poden infectar-se amb el nou coronavirus, però els gossos semblen no ser-ne vulnerables.