CARRERA A LA CASA BLANCA

Hillary Clinton dona el seu recolzament a Joe Biden

El candidat demòcrata guanya les primàries a Ohio amb més del 70% del suport

zentauroepp53260545 hillary clinton200429095558

zentauroepp53260545 hillary clinton200429095558 / DAVID GANNON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’excandidata presidencial nord-americana Hillary Clinton ha recolzat la candidatura a la Casa Blanca de Joe Biden, de qui ha dit que s’ha preparat «per a aquest moment tota la seva vida».

«Vull afegir la meva veu a les moltes que t’han donat suport per ser el nostre president», ha indicat Clinton en un acte virtual, segons ha informat la cadena de televisió CNN.

Biden compta amb el recolzament de Hillary el mateix dia en què ha aconseguit la victòria en les primàries per decidir el candidat demòcrata a la Casa Blanca celebrades a Ohio amb més del 70% dels recolzaments.

Crítiques a Trump

Clinton, que s’ha referit a Biden com un «amic», ha criticat l’actual president dels Estats Units, Donald Trump, afirmant que «està tan mal preparat per ser comandant en cap que sembla estar fent el paper a la televisió».

En aquest sentit, i al·ludint a la crisi desencadenada per la pandèmia del coronavirus, Clinton ha assegurat que «aquest és el moment» en què els Estats Units necessiten «un líder, un president, com Joe Biden».

Agraïment

L’exvicepresident  nord-americà, per la seva banda, ha apuntat Clinton com la seva «amiga» i li ha agraït «el seu suport personal meravellós».

El recolzament de Clinton, que ha assenyalat durant mesos que donaria suport al candidat que aconseguís la nominació demòcrata a la Casa Blanca, implica un reconeixement significatiu per a Biden, ja que l’excandidata compta amb un gran suport dins dels votants demòcrates. Clinton va aconseguir més de 65 milions de vots en les eleccions del 2016, en les quals es va enfrontar a Trump.

Notícies relacionades

El suport de l’excandidata presidencial és l’últim que ha aconseguit Biden, que presumiblement guanyarà la nominació demòcrata a la Casa Blanca després de l’abandonament de la carrera de la resta de candidats.

Altres demòcrates importants, com la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, l’expresident Barack Obama, la senadora per Massachusetts Elizabeth Warren i el seu company en la carrera presidencial el senador per Vermont Bernie Sanders també han manifestat el seu suport a Biden.