INCERTESA A COREA DEL NORD

La Xina envia metges a Corea del Nord enmig de rumors sobre la salut de Kim Jong-un

El líder nord-coreà va ser sotmès a una operació per un problema cardiovascular

Televisions de Hong Kong asseguren que el dirigent hauria mort

afp 1fj892

afp 1fj892 / KCNA VIA KNS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Els rumors sobre l’estat de salut de Kim Jong-un han tornat a disparar-se aquest dissabte després que l’agència Reuters informés que la Xina ha enviat a Corea del Nord un equip d’experts, incloent-hi personal mèdic, per assessor el líder nord-coreà. L’agència cita tres persones coneixedores de la situació.

Fa dies que alguns mitjans afirmen que Kim es troba en estat crític després de sotmetre’s a una operació quirúrgica per un problema cardiovascular el 12 d’abril, tot i que el ‘Daily NK’, amb seu a Seül, afirmava que s’estava recuperant. Per afegir-hi més confusió, en les últimes hores, a Hong Kong, les televisions donen fins i tot per feta la mort del líder nord-coreà.

Segons explica Reuters, una delegació del departament xinès de relacions amb Corea del Nord va sortir dijous rumb a l’hermètic país, tot i que el Ministeri d’Exteriors xinès ha declinat comentar l’esmentada informació.

Notícies relacionades

Sobre l’estat de salut de Kim es va referir fins i tot Donald Trump per contestar als periodistes que és «incorrecte» afirmar que el dirigent nord-coreà estigui greument malalt.

De Kim, no se’n tenien notícies des que l’11 d’abril va presidir la cimera del Politburó del Partit de Treballadors de Corea. Les seves absències en actes que utilitza la propaganda per edificar el seu culte a la personalitat havien fet saltar les alarmes. Va faltar als fastos per l’aniversari del naixement del seu avi i fundador del país, Kim Il-sung, i tampoc va supervisar un llançament de míssils posterior. A la capital s’han vist indicis d’un aparent bloqueig que, segons alguns experts, respondria al coronavirus.