POR DEL CONTAGI

El rebuig d'enterrar les víctimes del Covid-19 causa problemes a Egipte

Les víctimes seran transportades a partir d'ara en ambulàncies i no en cotxes de morts

zentauroepp52761797 una mujer pasea por el centro de madrid con mascarilla como 200313094207

zentauroepp52761797 una mujer pasea por el centro de madrid con mascarilla como 200313094207 / Ricardo Rubio

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats egípcies han hagut de prendre mesures i tranquil·litzar els ciutadans després que aquest cap de setmana hi hagi hagut incidents, en què algunes persones van provar d’evitar el trasllat i l’enterrament de víctimes del Covid-19 per por que els cadàvers siguin un focus d’infecció.

El Ministeri de Salut egipci va haver de sortir aquest diumenge al pas i anunciar mesures davant el rebuig i el temor no només d’alguns ciutadans, sinó també dels treballadors de les funeràries, segons un comunicat del seu portaveu, Khaled Mujahid.

Rebuig dels treballadors de la funerària

Les víctimes seran transportades a partir d’ara en ambulàncies i no en cotxes de morts, després del rebuig dels propietaris d’aquests vehicles, i personal del Ministeri de Salut supervisarà el procés per assegurar-se que els cadàvers són tractats amb totes les precaucions necessàries.

En la nota, Mujahid va aclarir que un equip especialitzat renta el cos del mort i les persones a qui se’ls permet ser presents han de mantenir-se a distància del cadàver, a més de portar la vestimenta protectora necessària.

Segons la tradició musulmana, els familiars del difunt són els que han de rentar el cadàver, que ha de ser enterrat al més aviat possible i no pot ser incinerat.

Tranquil·litzar els ciutadans

D’aquesta manera, el Ministeri de Salut ha volgut tranquil·litzar els ciutadans, després que ahir un grup de residents d’una localitat de la província de Daqahliyah, al delta del Nil, provés d’evitar l’enterrament d’una doctora que havia mort després de contreure el virus.

La policia va haver de dispersar els veïns amb gasos lacrimògens i 23 persones van ser arrestades, mentre que el Sindicat de Metges d’Egipte va demanar un càstig exemplar per als que es van oposar a l’enterrament de la doctora Sonia Abdelazim, de 64 anys d’edat.

La por del coronavirus i la falta d’informació ha generat altres situacions semblants, i avui mateix quatre persones han sigut detingudes i posteriorment deixades en llibertat sota fiança per haver interceptat una ambulància que transportava el cos d’una víctima de la temuda malaltia.

Grup de WhatsApp de preguntes

Notícies relacionades

La premsa egípcia va informar que l’incident va tenir lloc a la província mediterrània d’Alexandria, al nord d’Egipte, país que fins ara ha registrat més de 2.000 contagis i 159 víctimes mortals per coronavirus.

Les autoritats han creat un xat de WhatsApp per respondre les preguntes dels ciutadans sobre el Covid-19 i diverses línies per oferir recolzament psicològic, a més de portar a terme campanyes d’informació i conscienciació en els mitjans de comunicació i les xarxes socials.