BALANÇ DIARI

Coronavirus: Notable descens del nombre de morts i contagis a Itàlia

El país registra 431 morts i 4.092 casos positius en les últimes 24 hores

zentauroepp53107633 rome  italy   12 04 2020   patrolling italian police on hors200412180324

zentauroepp53107633 rome italy 12 04 2020 patrolling italian police on hors200412180324 / GIUSEPPE LAMI

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech

Itàlia ha registrat en les últimes 24 hores un notable descens en el nombre de morts i nous contagis de coronavirus, segons el balanç diari ofert per Protecció Civil: 431 morts i 4.092 casos positius. Es tracta de la xifra més baixa de defuncions des del passat 19 de març.

Aquestes dades confirmen l’alentiment de l’avenç de la pandèmia al país, on el ritme dels contagis ha baixat ja al 2,7%.

En total, des del 21 de febrer Itàlia suma 19.899 morts i 156.363 casos de coronavirus.

Indicadors encoratjadors

A la roda de premsa per presentar el balanç, el pneumòleg de l’Hospital Policlínic Gemelli Luca Richeldi ha destacat que hi ha tres indicadors «encoratjadors». El primer és el nombre de pacients hospitalitzats, que fa una setmana que cau. El segon és l’ocupació de cures intensives: «Per novè dia consecutiu, el nombre d’hospitalitzacions ha disminuït, i això és important perquè alleuja la pressió sobre els departaments clau per salvar la vida dels malalts», ha remarcat.

El tercer és la taxa de mortalitat, encara alta, però en qualsevol cas «estem en el nivell més baix des de les últimes dues setmanes fins ara». «La tendència ara és fiable. Podem dir que les mesures adoptades estan tenint un impacte en la propagació del virus», ha reblat.

Missatge d’unitat

Abans de conèixer-se el balanç, el primer ministre, Giuseppe Conte, ha enviat un missatge d’unitat i esperança als italians per superar l’actual pandèmia.

Un missatge dedicat especialment «als que avui pateixen, als que tenen una cadira buida davant, als que combaten als hospitals per eixugar les llàgrimes i el dolor de la seva comunitat», ha manifestat en el missatge, publicat al seu compte de Facebook.

Notícies relacionades

Conte ha recordat els dies previs a la pandèmia i el contacte humà que predominava. «Trobem a faltar els somriures de les nostres famílies, les abraçades dels amics, les boniques tradicions del nostre país, les mans estretes a l’església», ha enumerat.

«Passarem això junts. Avui no serà com abans, ni demà tampoc, però junts ho aconseguirem si ens aferrem al que de debò ens importa», ha conclòs.