TENSIÓ CREIXENT

Greus disturbis a Brussel·les després de la mort d'un jove a l'intentar escapar-se de la policia

Les protestes van derivar en atacs a comissaries, incendi de cotxes i mobiliari i es van tancar amb almenys 65 detencions

zentauroepp53099610 belgian police offiers wearing protective gears stand at the200412164038

zentauroepp53099610 belgian police offiers wearing protective gears stand at the200412164038 / OLIVIER GOUALLEC

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 65 persones van ser detingudes a la matinada de dissabte a diumenge al barri brussel·lès d’Anderlecht  després de registrar-se disturbis i manifestacions en protesta per la mort divendres passat d’un jove de 19 anys, atropellat per un cotxe patrulla a l’intentar escapar-se d’un control policial.

Segons informa l’agència Belga, els disturbis es van intensificar dissabte a la nit després de diverses manifestacions durant el dia, prohibides a causa de les restriccions per la pandèmia de coronavirus, fet que va portar a les forces de seguretat a desplaçar-se a la zona.

A la nit, els manifestants van llançar pedres a cotxes i comissaries de policia i van incendiar vehicles i mobiliari urbà, la qual cosa va conduir fins a 57 arrestos per part de les forces de seguretat.

També s’ha obert una investigació pel robatori d’una arma que era a l’interior d’un vehicle policial.

Saltar-se el control

La policia no descarta que els incidents puguin continuar aquest diumenge i ha planejat un «sistema d’intervenció reforçada» pel qual pot recórrer també a agents d’altres comunes de la capital belga o fins i tot de la policia federal si la situació es complica.

La causa dels incidents va ser la mort divendres a la nit d’un jove de 19 anys que es desplaçaven amb un escúter i al qual la policia va donar l’alt per interrogar per la seva presència al carrer, restringida (tot i que no prohibida) a causa de la pandèmia.

El jove va intentar fugir i va ser atropellat per un altre cotxe patrulla que arribava com a reforç als agents inicials.

Notícies relacionades

S’està duent a terme una investigació per determinar les circumstàncies de l’accident.

Bèlgica va registrar en les últimes 24 hores 268 morts més a causa del coronavirus amb un total de 3.600 morts, dels quals un 54% han tingut lloc a l’hospital i un 41% en residències d’ancians, mentre que la resta han ocorregut en domicilis o en altres llocs.