Protestes socials

Dos homes es calen foc a Tunísia contra les mesures d'aïllament del Covid-19

Tunis (Tunisia), 01/04/2020.- A Tunisian Police PGuard robot calls residents to respect a quarantine order, in Tunis, Tunisia, 01 April 2020. The Tunisian interior ministry is using new technologies, an unmanned robot or ’land drone’ produced by a Tunisian start-up, to enforce the nationwide lockdown, reports state. The P-Guard robot is equipped with four Full HD infrared cameras, a 360-degree thermal camera, a GPS and a laser telemetry system and has autonomy of eight hours. Countries around the world implemented measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus that causes the COVID-19 disease. (Túnez, Túnez) EFE/EPA/MOHAMED MESSARA

Tunis (Tunisia), 01/04/2020.- A Tunisian Police PGuard robot calls residents to respect a quarantine order, in Tunis, Tunisia, 01 April 2020. The Tunisian interior ministry is using new technologies, an unmanned robot or ’land drone’ produced by a Tunisian start-up, to enforce the nationwide lockdown, reports state. The P-Guard robot is equipped with four Full HD infrared cameras, a 360-degree thermal camera, a GPS and a laser telemetry system and has autonomy of eight hours. Countries around the world implemented measures to stem the widespread of the SARS-CoV-2 coronavirus that causes the COVID-19 disease. (Túnez, Túnez) EFE/EPA/MOHAMED MESSARA / MOHAMED MESSARA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Les mesures de confinament i el retard del Govern a l’hora d’aplicar els ajuts econòmics promesos per a les classes més necessitades han desencadenat protestes i accions extremes a Tunísia, on només en les últimes 72 hores dos homes han intentat suïcidar-se cremant-se a l’estil bonze davant d’edificis públics.

L’últim d’ells, un home en la trentena que ha intentat immolar-se avui davant l’ajuntament de la ciutat de Makthar, a la regió de Siliana, a 160 quilòmetres de la capital, per protestar contra l’atur i les dificultats econòmiques.

Segons l’agència estatal de notícies TAP, l’home pateix cremades de segon grau, tot i que la seva situació és estable.

Aquest és el segon cas en menys de 72 hores, després que un jove en la vintena es calés foc dimecres davant una comissaria a la mateixa regió per denunciar la falta de recursos i la detenció del seu germà.

D’acord amb l’informe anual de l’ONG Fòrum Tunisià pels Drets Socials i Econòmics (FTDES), l’any passat hi va haver 268 suïcidis o temptatives al país, dels quals 203 eren homes i 43 d’ells, menors.

Notícies relacionades

El sindicat tunisià Unió de Llicenciats sense Ocupació va demanar ahir al Govern que accelerés els ajuts promesos en resposta a la crisi sanitària causada per la Covid-19, que oficialment ha segat la vida a Tunísia de catorze persones i n’ha contagiat 455.

La demanda es produeix dies després que es registressin manifestacions populars en diverses zones del país en contra del confinament decretat per frenar l’extensió de la pandèmia i que el president de la República, Kaïes Said, afirmés en públic que entén aquells que se salten l’ordre per poder treballar, en un dur missatge a l’Executiu.