Crisi sanitària

Berlín augura restricció de contactes tot el 2020

La mesura pretén reduir la velocitat de contagi per evitar el col·lapse sanitari

zentauroepp53008315 berlin  germany   02 04 2020   a view of just a few people a200403111526

zentauroepp53008315 berlin germany 02 04 2020 a view of just a few people a200403111526 / CLEMENS BILAN

1
Es llegeix en minuts
El periódico / Efe

Les autoritats de l’estat estimen que algunes mesures de distanciament social i restricció de contactes es prolongaran tot l’any, per evitar que l’extensió  del coronavirus generi un col·lapse hospitalari.

«Hem d’aconseguir reduir la velocitat dels contagis per no sobrecarregar el sistema sanitari i arribar a situacions com les que tenen Espanya i Itàlia», va aconsellar el responsable d’Interior del Govern regional berlinès, Andreas Geisel, en declaracions a la ràdio pública RBB.

«Em temo que ens acompanyarà durant tot l’any», va declarar Geisel a propòsit de la vigència d’un cert tipus de mesures de distanciament social i de «canvi en el nostre estil de vida». Va afegir que «no seria seriós dir que tot acabarà el 19 d’abril», que és la data vigent de pròrroga pactada entre el Govern federal i els lands.

Prolongació de mesures

Les autoritats de la ciutat estat i capital del país van actualitzar dijous les mesures de distanciament social adoptades contra la pandèmia. El Govern federal de la cancellera Angela Merkel i els poders regionals van acordar ja dimecres passat prolongar fins al 19 d’abril aquestes normes, que eren vigents ja des del 22 de març.

Tot i que l’acord és d’abast nacional, correspon a cada land implementar-lo, d’acord al seu criteri i al nivell de gravetat o contagis registrats en els diferents estats federats.

Berlín, amb 3,7 milions d’habitants, té verificats 3.202 contagis i 20 víctimes mortals. El total del país, amb 82 milions d’habitants, és de 79.696 infectats i 1.017 morts, d’acord amb les xifres difoses divendres per l’Institut Robert Koch (RKI), competent en la matèria a Alemanya.

Tancament parcial

El Govern regional de Berlín ha optat per un tancament parcial de la vida pública i la prohibició de reunions o sortides de més de dues persones (ampliables, en cas de ser un nucli familiar o altres formes de convivència).

Sí que es permeten en aquest land els passejos, caminant o amb bicicleta, així com la pràctica individual d’esports a l’aire lliure. També està permès, d’acord amb les normes actualitzades ahir, asseure’s en bancs o parcs, tot i que guardant una distància d’almenys cinc metres respecte a altres grups autoritzats de persones.

Agència EFE

Temes:

 

Notícies relacionades

SOC

SALUT