FINS A MITJANS D'ABRIL

Portugal prorroga 15 dies més l'estat d'emergència

Fins aquest dimecres, Portugal ha registrat 187 morts i 8.251 encomanats per coronavirus, més de la meitat al nord del país.

zentauroepp52761797 una mujer pasea por el centro de madrid con mascarilla como 200313094207

zentauroepp52761797 una mujer pasea por el centro de madrid con mascarilla como 200313094207 / Ricardo Rubio

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern de Portugal ha donat aquest dimecres llum verda a la renovació de l’estat d’emergència declarat fa dues setmanes per frenar l’expansió del coronavirus, que ha causat 187 víctimes mortals al país.

Després d’un Consell de Ministres extraordinari, el primer ministre lusità, António Costa, es va mostrar favorable a continuar amb les mesures d’aïllament social i va manifestar que el bon comportament dels portuguesos està afavorint un creixement més moderat dels contagis.

Encara així, va demanar «màxima intensitat i autodisciplina» per a les pròximes setmanes, especialment en les vacances de Pasqua.

Curs escolar

Costa va assenyalar que el dia 9 es decidirà com avançarà l’actual curs escolar i va avançar que el Govern estudia també mesures per frenar l’expansió del virus a les presons, entre les quals «un conjunt d’indults per raons humanitàries».

Notícies relacionades

La renovació de l’estat d’emergència ha de ser debatuda a l’Assemblea lusitana i decretada pel president, Marcelo Rebelo de Sousa.

Fins avui, Portugal ha registrat 187 morts i 8.251 encomanats per coronavirus, més de la meitat al nord del país.

Temes:

Coronavirus