LA LLUITA CONTRA EL CORONAVIRUS

Itàlia allarga les mesures de confinament fins al 13 d'abril

«No s'han de confondre els primers signes positius com un senyal que ha cessat l'alarma», argumenta el ministre de Sanitat

El país registra 4.782 nous contagis i 727 morts en les últimes 24 hores

zentauroepp52984438 rome  italy   31 03 2020   the italian flag flies at half ma200331173812

zentauroepp52984438 rome italy 31 03 2020 the italian flag flies at half ma200331173812 / MAURIZIO BRAMBATTI BT

2
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech

El ministre de Sanitat italià, Roberto Speranza, ha confirmat aquest dimecres que Itàlia allargarà les mesures de confinament fins al 13 d’abril, quan acabin les vacances de Setmana Santa. «La decisió del Govern serà estendre fins al 13 d’abril totes les mesures per limitar les activitats i el moviment de persones», ha explicat en una compareixença davant el Senat.

Fins ara, Itàlia havia decretat l’aïllament i el tancament de les activitats no essencials fins al 3 d’abril, però la lenta evolució de l’epidèmia ha obligat el Govern a ampliar la mesura.

Speranza ha destacat que en aquests moments és necessari «no cometre errors» i no caure en el «fàcil optimisme», ja que «hi ha el risc de comprometre els sacrificis fets fins ara» i «no s’han de confondre els primers signes positius com un senyal que ha cessat l’alarma».

«Els experts diuen que som al camí correcte i que les mesures dràstiques preses estan començant a donar resultats. Però seria un error imperdonable confondre aquest primer resultat amb una derrota definitiva del Covid-19, és una batalla llarga i no hem d’abaixar la guàrdia», ha insistit Speranza.

balanç diari

Segons el balanç que ofereix cada dia el servei de Protecció Civil, en les últimes 24 hores Itàlia ha sumat 4.782 nous contagis i 727 morts, amb la qual cosa es manté l’alentiment de l’epidèmia. Des que es va iniciar el brot, el nombre total d’afectats és de 110.574 i el de morts s’eleva a 13.155. La xifra de pacients donats d’alta fins aquest dimecres és de 16.847.

L’Institut Superior de Sanitat assegura que la corba ha arribat al seu pic i es troba en aquests moments en una fase plana que durarà diversos dies per després començar a baixar.

Transició fins a la vacuna

El ministre de Sanitat ha advertit, a més, que «sense una vacuna mai es guanyarà el Covid-19» i que «per un curt període haurem de saber com manejar aquesta fase de transició i evitar l’esclat de nous brots».

«En la nostra batalla per vèncer aquest virus serà decisiva la investigació científica», ha afirmat i ha instat a «prendre la inversió estratègica en salut com el tema principal del reinici nacional».

Notícies relacionades

Speranza també ha assenyalat que «aquest no és el moment per a les divisions» i ha afirmat que «un clima polític unificat és la condició per mantenir el país unit en un moment molt difícil». «Mai abans les velles disputes geopolítiques semblaven antiquades. És hora de la solidaritat, ningú se salva sol», ha afegit.

A aquest propòsit, el president del Govern, Giuseppe Conte, mantindrà aquest dimecres una reunió amb els líders de l’oposició sobre el tema dels decrets sobre el coronavirus que hauran de ser aprovats al Parlament.