ESPANYA HI VA AL DARRERE

Els contagis acabaran a mitjans de maig a Itàlia i caldrà una reobertura gradual

L'institut ha elaborat les primeres projeccions sobre la data en què Itàlia arribarà a la quota zero d'infeccions registrades i que, segons les dades disponibles, pot ser entre el 5 i el 16 de maig

china-medicos-covid-19

china-medicos-covid-19

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els contagis per coronavirus a Itàlia acabaran només la segona o tercera setmana de maig, tot i que variaran segons la regió, segons els primers resultats d’un estudi que està elaborant l’Institut Einaudi de Economia i Finances (Eief), un centre universitari d’investigació a Roma.

L’institut ha elaborat les primeres projeccions sobre la data en què Itàlia arribarà a la quota zero d’infeccions registrades i que, segons les dades disponibles, pot ser entre el 5 i el 16 de maig.

Però algunes regions, com el Vèneto i el Piemont, poden assolir el resultat ja la primera quinzena d’abril, ja que el control dels contagis està més avançat que en altres zones del país, expliquen.

L’estudi és a càrrec de Franco Peracchi, professor de la Universitat de Georgetown (Estats Units) i de la Universitat de Tor Vergata (Roma) i serà revisat i publicat cada nit al lloc web d’Eief després de les actualitzacions de les dades de Protecció Civil.

De moment, el ministre de Sanitat, Roberto Speranza, va avançar que la intenció del Govern és prolongar «totes» les mesures per contenir la propagació del coronavirus, el confinament i les restriccions de moviment, «almenys» fins al 12 d’abril, quan acabi la Setmana Santa, segons ha recomanat el comitè científic que assessora el Govern. Les restriccions havien d’expirar el 3 d’abril, tot i que el Govern haurà d’aprovar un decret per a la seva extensió, una cosa en què ja està treballant. 

Reobertura gradual

Però l’Executiu ja està pensant com serà el pla que permeti la restauració gradual de les activitats suspeses fins ara.

Segons Franco Locatelli, el president del Consell Superior de Salut, les proves serològiques als curats per conèixer els anticossos es poden utilitzar per determinar «la propagació del coronavirus i tenir informació molt important sobre la immunitat de grup, utilitzant la informació per desenvolupar estratègies basades en dades per reiniciar el país».

El president de la regió, Luca Zaia, va parlar de proporcionar als treballadors un «permís de circulació» que certifiqui que no són contagiosos.

«L’experiència científica ens diu que aquest enfocament és correcte. Es pot utilitzar una maquinària, produïda per exemple per la companyia Roche, que realitza al voltant de 1.400 proves per dia. L’hem comprat a l’hospital Gemelli i arribarà la setmana que ve», va assegurar en una entrevista al diari ‘Il Messaggero’ Maurizio Sanguinetti, el director del Laboratori del Departament de Ciències Infeccioses i Biològiques de la Fundació Policlínica Gemelli a Roma.

El viròleg Fabrizio Pregliasco va proposar en declaracions als mitjans «proporcionar un moment diferenciat per a la tornada a la vida social i la sortida de la llar als grups d’avis o persones més fràgils, que s’haurien de protegir d’una manera particular».

Notícies relacionades

Pregliasco, de la Universitat de Milà, remarca que la recuperació i la reobertura de les activitats i la vida social «no succeiran de la nit al dia i com si res hagués canviat».

«De fet, la recuperació ha de tenir lloc amb una estratègia de sortida gradual, i crec que encara haurem de mantenir algunes limitacions», va afegir.