crisi sanitària mundial

La Llombardia tanca tota l'activitat econòmica de la regió

El president d'aquest departament del nord d'Itàlia, el més afectat per l'epidèmia, havia demanat mesures més dures per combatre el coronavirus

zentauroepp52737107 a man disinfects a shop door entrance in the town of codogno200311200300

zentauroepp52737107 a man disinfects a shop door entrance in the town of codogno200311200300 / Claudio Furlan LaPresse

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

Itàlia ha tancat tota l’activitat econòmica de la Llombardia. La decisió respon a una petició del president de la regió, Attilio Fontana, que reclamava l’adopció de mesures encara més dures que passen per tancar tots els negocis, restaurants i les fàbriques, i deixar oberts només les activitats comercials essencials, com les farmàcies i els supermercats. 

Segons les últimes dades d’aquest dimecres, el coronavirus ha causat ja 827 morts a Itàlia, després d’augmentar en 196 en només vint-i-quatre hores. Els contagis totals superen els 12.000. La regió de la Llombardia registra 617 morts i 7.280 contagis. 

Material sanitari

Notícies relacionades

«Hem enviat al Govern les propostes acordades amb els alcaldes per contenir la propagació del coronavirus: hem demanat que es tanqui tot, no podem continuar amb aquests increments de contagis», ha dit Fontana.  «Només haurien de continuar funcionant les activitats considerades essencials per continuar la vida quotidiana, des de l’alimentació, fins a l’energia o la recollida d’escombraries», ha opinat.

Fontana ha alertat del risc que el sistema hospitalari col·lapsi i de moment ha anunciat que la regió es prepara per col·locar al Centre de Congressos de Milà un total de 400 llits per a malalts que les necessitin. Les autoritats estan pensant a requisar hotels sencers. Membres de l’Exèrcit estan ajudant les indústries de material sanitari per augmentar la producció.