CRISI SANITÀRIA

El primer ministre txec demana no viatjar a Itàlia pel coronavirus

Andrej Babis defensa que els ciutadans que tornen del país transalpí passin la quarantena

zentauroepp52576540 vaticano coronavirus200306102314

zentauroepp52576540 vaticano coronavirus200306102314 / FABIO FRUSTACI

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre de la República Txeca, Andrej Babis, ha recomanat per Twitter als seus conciutadans que evitin viatjar a Itàlia i sotmetre a quarantena els que tornin del país transalpí, el més afectat pel coronavirus a Europa. No hi ha precedents de caps d’Estat fent una crida a evitar un país de l’òrbita europea.

Notícies relacionades

La República Txeca ha informat de 12 casos de coronavirus en persones que han estat al nord d’Itàlia o en els seus contactes pròxims. Les famílies que tornen a casa dels seus viatges d’esquí a Itàlia durant les vacances escolars corren més riscos, segons el primer ministre. «Fem una crida a tots els ciutadans de la República Txeca perquè no viatgin a qualsevol lloc d’Itàlia», va dir Babis en una publicació de Twitter. I va afegir: «I aquells que en tornin, que es quedin a casa durant 14 dies».

En un altre tuit, va demanar a les empreses que trobessin maneres de permetre que els empleats treballin des de casa seva si és possible. El Govern txec ja ha prohibit vols des de ciutats del nord d’Itàlia com ara Milà i Venècia. Una carrera internacional de biatló aquest cap de setmana es durà a terme sense espectadors després de la prohibició del Govern. Aquesta setmana, el Ministeri de Salut també va aturar l’exportació de mascaretes respiratòries i altres productes, com desinfectants per a mans.