Valls deixa caure que vol tornar a la política francesa

«Mai he abandonat aquest país que tant m'ha donat», diu en una entrevista en el diari 'Le Parisien'

valls

valls

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Manuel Valls sembla que vol tornar a canviar de país després de la seva fallida aventura política a Barcelona. L’ex primer ministre francès assegura en una entrevista amb el diari ‘Le Parisien’ que, tot i que la seva tornada no està en l’ordre del dia, no renunciarà a «ser útil als francesos». També assegura que de vegades parla amb el president Emmanuel Macron o amb membres del Govern.

Remarca tant la seva lleialtat al president que fa la sensació que s’està oferint com a col·laborador per aportar la seva experiència en temes com Europa, la lluita contra els populismes, el compromís democràtic, l’esperit republicà o el laïcisme. 

«Sempre he tingut un vincle amb el president. Veig que el seu lideratge a Europa, el que diu sobre el futur de la UE, de l’Aliança Atlàntica, dels grans desafiaments que té el món –del canvi climàtic a l’amenaça terrorista–, el que diu sobre l’islamisme, el laïcisme, tot això reforça la meva decisió de fa tres anys», diu.

El 2017, després de les primàries socialistes en què va perdre davant el candidat de l’ala esquerra del partit Benoît Hamon,Valls va optar per recolzar Emmanuel Macron en les eleccions presidencials.

Notícies relacionades

Va ser així com va aconseguir el seu escó de diputat, al qual després va renunciar per presentar-se a les eleccions municipals a Barcelona el maig del 2019 de la mà de Ciutadans, partit amb el qual després va trencar.

La meva única pàtria

«Mai he abandonat o oblidat aquest país que tant m’ha donat. I més enllà del meu amor per França, la meva única pàtria, vull dir simplement que, si bé la meva tornada a la política no està en l’ordre del dia, no renunciaré mai a ser útil als francesos», respon al ser preguntat si exclou tornar a l’escena política francesa.