trama a barcelona

La fiscalia búlgara investiga el primer ministre, Boiko Boríssov

EL PERIÓDICO va revelar una investigació dels Mossos i Anticorrupció sobre un suposat blanqueig de capitals que apunta al màxim dirigent búlgar

zentauroepp52402280 brussels  belgium   21 02 2020   bulgaria s prime minister b200221214952

zentauroepp52402280 brussels belgium 21 02 2020 bulgaria s prime minister b200221214952 / LUDOVIC MARIN POOL

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia General de Bulgària ha anunciat aquest dilluns que ha obert una investigació sobre la recent publicació a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA de la informació sobre un cas que apuntaria a una suposada implicació del primer ministre búlgar, Boiko Boríssov, en una trama de blanqueig de capitals a Barcelona, i l’interrogarà en el marc d’aquesta investigació.

«Amb motiu d’aclarir les dades publicades que pretenen revelar un delicte, la fiscalia demanarà informació oficial a les autoritats espanyoles a través del mecanisme de cooperació internacional judicial», segons assenyala la fiscalia búlgara en un comunicat.

«En el marc de la investigació es demanaran explicacions de totes les persones esmentades a la publicació periodística i s’exigirà tota la documentació de suposades transaccions fetes», afegeix la nota. Fonts de la fiscalia consultades per Efe a Sofia, han explicat avui que els fiscals preveuen interrogar també Boiko Boríssov, personalment o per escrit.

El passat dia 21, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA va publicar un article sobre una investigació dels Mossos i Anticorrupció sobre un suposat blanqueig de capitals «que apunta» a Boríssov. Les autoritats espanyoles rastregen l’entrada de cinc milions d’euros per a una mansió i una botiga de luxe a Barcelona i una trama de blanqueig de diners la beneficiària del qual «seria Borslava Iovtxeva, una exmodel búlgara que està sota la lupa per la seva possible vinculació amb Boríssov».

Iovtxeva i el seu pare «han format part de dues empreses amb seu a Barcelona, Numin Invest SL i EMA BGS SL, que van rebre més de cinc milions d’euros des de l’any 2013», afegeix la notícia, elaborada per Luis Rendueles i Vanesa Lozano. Boríssov va rebutjar qualsevol implicació en aquesta trama i va assegurar que no té cap vivenda o immoble a la capital catalana, ni «res a veure amb les empreses esmentades».

Un immoble de luxe 

Els Mossos van rebre la denúncia d’una onegé de Bulgària anomenada MC BUUP (Moviment Civil Bulgària Unida) en la qual se’ls alertava de l’existència d’aquesta suposada trama delictiva. Els denunciants afirmaven que Iovtxeva mantenia una relació amb el mandatari búlgar, així com que la jove i la seva família vivien en un xalet de luxe ubicat a la localitat d’Esplugues de Llobregat.  

Notícies relacionades

Els agents van poder comprovar que es tractava d’una «vivenda d’alt estànding» situada en una urbanització d’aquesta localitat del Baix Llobregat i que compta amb «seguretat privada i sistemes avançats de vigilància». Durant les indagacions, els agents van poder descobrir que el xalet es va adquirir el 2013 per tres milions d’euros. L’immoble està a nom de Numin Invest SL, una de les dues empreses investigades per la policia catalana i la fiscalia.

Les indagacions conclouen que entre gener i juny del 2013, l’exmodel va ser l’administradora única d’aquesta societat, constituïda amb un capital de 3.000 euros. A partir d’aquell moment és el seu pare, Georgi Iovtxev, qui la succeeix en el càrrec aportant 3.006 euros més. La policia catalana ha descobert l’existència d’una segona empresa: EMA BGS SL, propietària d’una botiga de roba de luxe al passeig de Gràcia. Aquesta companyia va rebre injeccions d’almenys 2.300.000 euros segons els Mossos, procedents d’una altra societat al paradís fiscal de Xipre. EMA BGS SL, de la qual també han format part l’exmodel i el seu pare, té la seu al xalet on ha viscut la família. 

Temes:

Bulgària