AL PASSEIG DE GRÀCIA

Tanca la botiga de luxe investigada en la trama de blanqueig que esquitxa el líder búlgar

Coincidint amb la publicació d'EL PERIÓDICO, l'establiment ha cessat la seva activitat

La trama vigilada pels Mossos va injectar 2,3 milions al local durant els últims sis anys, malgrat això el negoci estava en situació «gairebé de fallida»

bulgaria / periodico

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Les investigacions dels Mossos sobre la trama de blanqueig internacional a Barcelona assenyalen dues empreses sospitoses d’haver participat en el blanqueig de diners: la propietària del xalet d’Esplugues on ha estat empadronada l’exmodel Borislava Iovtxeva i la de la botiga de roba de luxe situada al passeig de Gràcia en la qual, segons els informes policials, la dona exercia tasques de «direcció i control».

Aquest divendres, coincidint amb la publicació a ELPERIÓDICO de les investigacions, la botiga, una franquícia d’Ermanno Scervino, va tancar sorprenentment i inesperadament. Una treballadora de l’establiment ho va confirmar així per telèfon: «Ahir estava oberta, avui està tancada». Un camió de mudances va acudir a mitja tarda al local i diversos treballadors van estar carregant roba i altres objectes, segons va poder comprovar aquest diari.

Treballadors d’altres establiments veïns van confirmar a aquest diari que el tancament de la botiga es va produir entre dijous i ahir, quan ja era visible el cartell d’una agència immobiliària en què s’anuncia que el local, de 140 metres quadrats, està disponible.

El xalet

L’empresa que era propietària de la botiga de luxe, EMA BGS SL, és una de les investigades en la trama. El seu domicili social és al xalet on ha viscut la família de Iovtxeva. Els informes dels Mossos recullen que es va constituir el 2014. L’exmodel –a qui la denúncia vincula amb el primer ministre de Bulgària– va ser-ne sòcia després d’aportar 1.500 euros, la mateixa quantitat que el seu pare.

Notícies relacionades

Poc després, una empresa anomenada Palms Enterprises, ubicada al paradís fiscal de Xipre, hi va injectar 1.750.000 euros. Aquesta mateixa firma, el representant de la qual és un matrimoni búlgar, havia pagat abans els 600.000 euros del traspàs per adquirir el local de Barcelona.  Els Mossos afirmen que «no es pot acreditar l’origen» dels 2.300.000 euros invertits en aquesta botiga durant els últims sis anys. Afegeixen que la botiga generava abundants pèrdues i estava en una situació gairebé de fallida.

EL PERIÓDICO va intentar recollir la informació de la firma italiana propietària de la marca i va enviar un qüestionari via ‘e-mail’, però no va obtenir resposta. A la xarxa, n’hi havia prou aquest divendres amb escriure el nom de la botiga de Barcelona per obtenir un resultat nou: «tancat permanentment».