Acte de campanya

Trump es burla dels Oscars, de Brad Pitt, de 'Parásitos' i de Corea del Sud

El president dels EUA es llança contra els premis per guardonar la cinta sud-coreana

A més, va treure el seu costat romàntic al recordar la cinematografia d'anys passats

trump-evento-campaa

trump-evento-campaa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Donald Trump, va aprofitar un míting de la seva campanya a Colorado per criticar l’acadèmia dels Oscars per haver entregat el guardó de millor pel·lícula a un film de Corea del Sud, ‘Parásitos’, i, de passada, admetre que no li agrada Brad Pitt.

«¿Com de dolents han sigut els Oscars aquest any?», va preguntar el mandatari per respondre posteriorment: «I el guanyador és una pel·lícula... ¡de Corea del Sud! ¿De què dimonis va tot això?».

«Tenim prou problemes amb Corea del Sud, amb el comerç. A més d’això, els donen la millor pel·lícula de l’any. ¿Era bona? No ho sé. Recuperem ‘El que el vent s’endugué’, ¿sisplau? ‘El crepúsculo de los dioses’ [‘Sunset Boulevard’]... Tantes pel·lícules genials», va opinar.

Un romàntic antic

Trump va demanar recuperar l’estil d’aquestes dues pel·lícules de 1939 i 1950, mentre va vincular la situació política i econòmica dels dos països amb el premi atorgat a una cinta que també ha triomfat en festivals com el de Cannes (França).

«Pensava que era la millor pel·lícula estrangera, ¿no?», va dir amb referència a la categoria en què també va guanyar ‘Parásitos’ i que ara es diu «millor pel·lícula internacional».

Mentre Trump va pronunciar les seves paraules, li va respondre amb rialles i esbroncades a l’Acadèmia de Hollywood, responsable d’entregar dels Oscars.

«No sap llegir»

El cert és que ‘Parásitos» va fer història al ser la primera pel·lícula de parla no anglesa que guanya l’Oscar a millor pel·lícula, a més del de film internacional, una cosa que l’any passat va estar a punt d’aconseguir la mexicana ‘Roma’ en uns premis que tradicionalment s’han centrat a reconèixer el cine anglosaxó.

La resposta de la distribuïdora de ‘Parásitos’ als EUA, Neon, va arribar al cap de pocs minuts a Twitter, en què va escriure: «És comprensible, no sap llegir», acompanyant un vídeo de la intervenció del president nord-americà.

Trump contra Pitt

Notícies relacionades

Trump també va aprofitar per criticar l’últim guanyador de l’Oscar a millor actor de repartiment, Brad Pitt. «I després hi ha Brad Pitt, mai n’he sigut un gran admirador», va dir.

«Es va aixecar, va dir una petita cosa sàvia. És un paio poc savi», va opinar el mandatari sobre un discurs en què l’actor va ironitzar, al relacionar com de breus són les intervencions dels Oscars amb la brevetat de la declaració dels testimonis en el judici polític contra Trump, quan el seu partit en va prendre el control al Senat.