EXPECTACIÓ ALS EUA

Un assessor de Trump, condemnat a 3 anys de presó

Roger Stone està acusat de mentir als legisladors que investiguen la interferència russa en les eleccions presidencials del 2016

«No va ser processat, com alguns es van queixar, per defensar el president. Va ser processat per encobrir el president», diu la jutge

zentauroepp52384567 roger stone accompanied by his wife nydia stone  left  arriv200220184756

zentauroepp52384567 roger stone accompanied by his wife nydia stone left arriv200220184756 / Manuel Balce Ceneta

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jutge federal ha condemnat  Roger Stone, l’assessor del president Donald Trump a tres anys i quatre mesos de presó per càrrecs que inclouen mentir a legisladors que investiguen la interferència russa en les eleccions presidencials del 2016 als Estats Units.

La jutge federal de districte Amy Berman Jackson ha dictat la sentència després que l’advocat de Stone sol·licités que el veterà agent republicà no complís pena de presó en un cas que ha provocat la ira de Trump. La bel·ligerància i les mentides de Stone representen «una amenaça per a la nostra democràcia», va dir la jutge en una severa conferència durant l’audiència de sentència d’una hora de durada.

«No va ser processat, com alguns es van queixar, per haver defensat el president. Va ser processat per haver encobert el president», ha recalcat Jackson. «No hi va haver res injust, fals o vergonyós sobre la investigació o l’enjudiciament», ha afegit Jackson, citant paraules que ha fet servir el mateix Trump.

La magistrada també ha dit que Stone «sabia exactament què estava fent» quan va publicar una imatge a les xarxes socials l’any passat en la qual col·locava una pistola apuntant al seu cap. «L’acusat va participar en una conducta amenaçadora i intimidadora cap al tribunbal», ha exposat Jackson.

Exhaustivitat

Notícies relacionades

El memoràndum de sentència inicial dels fiscals originals en el cas, que requeria de set a nou anys de presó, després revocat pel Departament de Justícia quan Trump es va queixar públicament, va ser exhaustiu i ben investigat, va dir el jutge, però va afegir que aquesta sentència seria «innecessària» per a Stone. L’exassessor, que encara té una moció pendent en la qual sol·licita un nou judici, es va negar a parlar en la seva audiència de sentència.

L’advocat de Stone, Seth Ginsberg, va dir que la carrera de Stone com a «trampós» va eclipsar altres aspectes d’un home espiritual sense antecedents penals que va servir com a mentor, estima els animals i es dedica a la seva família.