ÚLTIMA RODA DE PREMSA

Farage: «Trobaré a faltar fer de dolent»

L'eurodiputat britànic augura la sortida d'altres estats de la UE, com Dinamarca, Itàlia i Polònia

zentauroepp52023676 brussels  belgium   29 01 2020   nigel farage from the brexi200129120445

zentauroepp52023676 brussels belgium 29 01 2020 nigel farage from the brexi200129120445 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del Partit del Brexit, i un dels paladins més vehements de la sortida del Regne Unit de la UE, Nigel Farage, ha començat aquest dimarts a empaquetar les seves pertinences del seu despatx al Parlament Europeu, on ha ocupat un escó des del juliol del 1999.

«Trobaré a faltar una mica la diversió, el teatre», ha manifestat Farage en una entrevista amb l’agència Reuters. «Trobaré a faltar fer de dolent, com he fet tantes vegades. Aquest ha sigut un capítol molt llarg de la meva vida», ha afegit.

Del que Farage no es penedeix és d’haver liderat la campanya que ha permès que el Regne Unit abandoni, aquest divendres, la UE. De fet, el referèndum del ‘brexit’ del 2016 va ser un triomf per a Farage, que abans de dedicar-se a la política era agent de la Borsa de Londres.

Altres possibles sortides

Segons ha manifestat en la seva última roda de premsa a Brussel·les, el ‘brexit’ serà «l’inici de la reconfiguració total de la UE» i ha augurat la possible sortida d’altres estats membres, entre els quals ha citat Dinamarca, Itàlia i Polònia.

«Divendres celebraré l’èxit de la democràcia i de la voluntat de la gent», ha manifestat, abans de recordar que en les últimes dècades es va dedicar a pressionar per fer realitat la sortida de la UE.

Notícies relacionades

Malgrat la seva satisfacció, ha deixat clar que no guarda rancor a la Unió: «No som antieuropeus. Estimem Europa i la Unió Europea».

Sobre la seva futura vida quan abandoni el càrrec d’eurodiputat, ha explicat que es dedicarà a fer conferències, escriure i altres aficions, sense perdre de vista el que passa amb el ‘brexit’, tot i que «sense estar-hi tan involucrat».