LA PNEUMÒNIA DEL PAÍS ASIÀTIC

Coronavirus de la Xina: es confirma el primer cas a Alemanya

L'afectat no va viatjar a Àsia: es va contagiar a Stockdorf a través d'una companya els pares de la qual són de Wuhan

Aquest nou virus xinès ha causat almenys 80 morts i més de 2.700 d'infectats a tot el món

coronavirus alemania / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats sanitàries han confirmat el primer contagi del nou coronavirus (2019-nCoV) a Alemanya, un home de 33 anys que es va contagiar, durant un curs de capacitació de la seva empresa a la ciutat de Stockdorf, d’una companya xinesa, que va viatjar des de Xangai. Així, aquest es converteix en el primer cas a Europa en el qual la infecció es va produir fora de la Xina.

Abans del seu viatge a Alemanya, la dona havia rebut a Xangai la visita dels seus pares, que procedien de la ciutat de Wuhan, on va sorgir el brot. Va tornar a la Xina el 23 de gener i es va sentir malament en el viatge de tornada. Segons el president de l’Oficina Regional de Baviera de Salut i Seguretat Alimentària, Andreas Zapf, la infecció es va produir «en un interval en què la dona xinesa encara no presentava símptomes». Recentment s’ha sabut que el coronavirus també es pot contagiar durant el procés d’incubació.

L’afectat alemany es troba aïllat en una clínica de Munic, capital de Baviera, i ella també està sent tractada en un hospital. L’home «es troba bé, ahir al matí va estar treballant», ha avançat Zapf en roda de premsa. De moment, no hi ha altres casos de persones amb símptomes d’aquesta malaltia en l’empresa ni en l’entorn pròxim. Martin Hoch, director d’un grup de treball d’infectologia, ha assenyalat que estan sent revisades unes 40 persones en l’empresa i la família de l’infectat.

Tres casos al món

El cas de Baviera és especial, ja que és un dels tres únics casos coneguts a tot el món en els quals la infecció es va produir fora de la Xina; els altres dos han tingut lloc al Japó i al Vietnam. Fins ara, gairebé totes de les aproximadament 50 infeccions registrades a França, els Estats Units, Tailàndia i altres països asiàtics van ser importats, ja que els afectats havien contret la infecció durant un viatge a la Xina.

Al Vietnam, les autoritats van reportar una transmissió de persona a persona fora de la Xina entre pare i fill. Al Japó aquest dimarts s’ha conegut un primer cas de transmissió. Es tracta d’un conductor d’autobús que va transportar dos grups de turistes xinesos de Wuhan a principis d’aquest mes, segons ha anunciat el ministre de Salut nipó, Katsunobu Kato.

La direcció de l’empresa ha donat als empleats de la seva seu central a Stockdorf, al sud de Baviera, la llibertat de decidir si volen acudir a l’oficina o prefereixen treballar a casa durant aquesta setmana. L’empresa havia cancel·lat anteriorment tots els viatges de negocis a la Xina per a les pròximes dues setmanes. La companyia, Webasto, és un dels principals proveïdors de la indústria de l’automòbil, amb 13.400 empleats i una facturació de 3.400 milions d’euros el 2018. L’empresa té més de 50 centres a tot el món i 12 es troben a la Xina.

Baviera: risc «baix»

Notícies relacionades

El risc que la població de Baviera s’infecti amb el nou coronavirus «actualment és considerat baix pel Grup de Treball d’Infecciologia Infecciosa de la LGL i l’Institut Robert Koch (RKI)», afegeix un comunicat de l’Oficina Nacional de Salut i Seguretat Alimentària (LGL)

El coronavirus de Wuhan, ciutat xinesa epicentre del brot registrat a principis de gener, ha causat almenys 80 morts en aquest país asiàtic, i avui, el primer a la capital, Pequín, així com 2.744 infectats, segons les autoritats.