CORRUPCIÓ A L'ÀFRICA

Isabel dos Santos, filla de l'expresident d'Angola, acusada de malversació i frau

El fiscal afirma que l'acusada va abusar de béns socials quan estava al capdavant del grup petrolier públic Sonangol

zentauroepp51881312 file photo  isabel dos santos  daughter of angola   s former200123101257

zentauroepp51881312 file photo isabel dos santos daughter of angola s former200123101257 / Toby Melville

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Afp

Isabel dos Santos, filla de l’expresident angolès José Eduardo dos Santos, està formalment acusada de diversos delictes, incloent-hi el frau, la malversació de fons i el blanqueig de diners, segons ha informat el fiscal general d’Angola.

La filla de l’expresident també haurà de respondre les acusacions de tràfic d’influènciesabús de béns socials falsificació en escrits durant el seu mandat al capdavant del grup petrolier públic Sonangol, va especificar el fiscal general Helder Pitta Gros en una conferència de premsa.

Isabel dos Santos va ser directora de Sonangol durant divuit mesos a partir de juny del 2016. També va dirigir diverses empreses públiques angoleses als sectors de telefonia mineria, i va adquirir participacions en altres grups, especialment bancaris, a Portugal.

Notícies relacionades

Els detalls de la suposada malversació de fons d’Isabel dos Santos, que va denunciar un «teixit de mentides» muntat per raons polítiques, van ser revelats diumenge pel Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ). Els 36 mitjans internacionals del consorci, inclosos la BBC, el ‘New York Times’ i ‘Le Monde’, van mobilitzar 120 periodistes a vint països per escodrinyar 715.000 documents i revelar «com un exèrcit de companyies financeres occidentals, advocats , funcionaris públics i empreses de gestió» va ajudar aquesta dona de 46 anys a «ocultar actius de les autoritats fiscals».

La justícia angolesa ha assegurat que ha mobilitzat «tots els mitjans possibles» per retornar l’acusada a Angola per ser jutjada. Dos Santos viu principalment entre Londres i Dubai des de la retirada del poder del seu pare, l’agost del 2017.

Temes:

Angola