SITUACIÓ DE L'EXPRESIDENT

La fiscalia boliviana dicta una ordre de detenció contra Evo Morales

L'exmandatari, que es troba com a refugiat polític a l'Argentina, és acusat de sedició i terrorisme

Les autoritats 'de facto' el consideren responsable de les 35 morts derivades dels enfrontament posteriors a la seva dimissió

zentauroepp51430904 files  in this file picture taken on november 27  2019 boliv191218201229

zentauroepp51430904 files in this file picture taken on november 27 2019 boliv191218201229 / CLAUDIO CRUZ

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

La Fiscalia boliviana va dictar aquest dimecres una ordre de detenció contra l’expresident Evo Morales en el marc d’una causa per «sedició i finançament al terrorisme». La denúncia va ser presentada pel ministre interí de l’Interior, Arturo Murillo, qui a l’assumir el seu càrrec havia promès sortir a la «caça» dels funcionaris de l’Administració sortint.

Notícies relacionades

Murillo va afirmar que Morales és el responsable dels35 morts derivats dels enfrontaments entre manifestants i forces de seguretat després del cop d’Estat. El detonador de la investigació ha sigut una xerrada telefònica entre Morales i el dirigent de la coca Faustino Yucra en què suposadament coordinen accions contra el Govern ‘de facto’. Morales, que en aquell moment es trobava a Mèxic, va considerar que aquesta conversa ha sigut digitalment armada.

L’exmandatari va renunciar al seu càrrec pressionat per l’Exèrcit després que una auditoria de l’Organització dels Estats Americans (OEA) detectés «serioses irregularitats» en les eleccions del 20 d’octubre que l’havia donat vencedor en primera volta. En l’actualitat, Morales es troba com a refugiat polític a l’Argentina, des d’on prepara la campanya electoral del seu partit, el Moviment al Socialisme (MAS) amb vista als comicis previstos per al març o l’abril del 2020.