Guerra comercial

La Xina anuncia la retirada d'aranzels a la soja i al porc dels EUA

El país asiàtic, la Xina, havia imposat el juliol del 2018 tarifes del 25% a aquests productes com a resposta a altres imposades per Washington l'any passat

zentauroepp47795265 cerdos marcapasos190424103644

zentauroepp47795265 cerdos marcapasos190424103644

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern xinès ha anunciat la retirada d’aranzelsGovern xinès  retirada d’aranzels a una part de la soja i al porc importats des dels Estats Units, va informar el Ministeri de Finances del país asiàtic en un comunicat.

Segons la informació, empreses xineses han importat un «cert nombre» de béns nord-americans, i la Comissió Aranzelària del Consell d’Estat (Executiu) està duent a terme l’«exclusió d’aranzels» per a lots de soja, porc i altres productes procedents dels Estats Units.

El comunicat no especifica la quantitat de béns importats que es beneficiaria d’aquesta mesura, que arriba enmig de les negociacions entre els dos països per ratificar la primera fase d’un pacte que rebaixi la seva guerra comercial.

El juliol del 2018 la Xina havia imposat aranzels del 25% a aquests productes com a resposta a uns altres imposats per Washington l’any passat.

Retirada per fases

Tot i que no se saben gaire detalls sobre els últims tractes comercials, sí que ha transcendit que l’acord inclou la retirada per fases dels gravàmens que les dues parts s’han anat imposant durant la disputa.

La guerra comercial, que s’ha traduït en successives pujades aranzelàries pels dos països durant gairebé dos anys, va tenir el seu últim episodi l’1 de setembre passat amb l’entrada en vigor de la pujada, per part de Washington, del 10 al 15% sobre importacions xineses per valor de 112.000 milions de dòlars.

Queda per veure si, després de l’anunci d’avui, el 15 de desembre que ve els Estats Units aplicaran aquesta mateixa pujadaels Estats Units aplicaran aquesta mateixa pujada al 15% sobre la resta d’importacions gravades al 10%, que podria arribar als 300.000 milions de dòlars.

Notícies relacionades

Les tensions comercials entre les dues economies mundials més grans van més enllà de les relacions bilaterals i tenen profundes conseqüències mundials.

En les seves últimes previsions de creixement mundial, publicades al juliol, el Fons Monetari Internacional (FMI) va rebaixar les seves projeccions d’expansió al 3,2% aquest any, una dècima menys que a l’abril, llastades pels dubtes sobre la possible solució d’aquesta disputa.