TIROTEIG ALS EUA

Un militar mata dos civils a la base de Pearl Harbor

El mariner va ferir un tercer treballador a les drassanes abans de suïcidar-se

Es desconeix encara si va obrir foc indiscriminadament o si va triar les víctimes

mbenach2453717 file    american ships burn during the japanese attack on pe161207184351

mbenach2453717 file american ships burn during the japanese attack on pe161207184351

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Un soldat de la marina dels Estats Units ha matat a trets dos i n’ha ferit un altre aquest dimecres abans de suïcidar-se a la base naval de Pearl Harbor, segons han informat les autoritats militars. La identitat de l’atacant i de les víctimes es farà pública un cop s’hagi informat els familiars. El ferit està hospitalitzat i «estable».

Els investigadors treballen encara per determinar les motivacions del mariner, un militar en actiu, com saber si va obrir foc indiscriminadament o si tenia com objectius els tres homes als quals va disparar, civils que treballaven per al Departament de Defensa.

El tiroteig va començar sobre les 14.30 hora local en una de les drassanes de la base, on estava sotmès a treballs de mantenimentl’USS Colúmbia, el submarí al qual estava assignat el militar. Immediatament es va procedir a un tancament d’emergència i es van tancar tots els accessos. Es va reobrir dues hores després però per a aquest dijous s’ha suspès el treball de tot el personal civil no essencial.

Notícies relacionades

Les drassanes de la base conjunta de Pearl Harbor-Hickhman, que acull la marina i les forces aèries, és a la costa sud de l’illa d’Oahu i molt a prop del Memorial Nacional de Pearl Harbor, on aquest dissabte es commemora el 78 aniversari de l’atac japonès que va marcarl’entrada dels Estats Units en la segona guerra mundial.

«Això és una tragèdia per a tothom aquí», va assegurar en roda de premsa el contraalmirall Robb Chadwic, que va recordar el «llegendari paper que van jugar en la segona guerra mundial» les drassanes de la base i va utilitzar el terme hawaià «ohana» per descriure les bones relacions que durant generacions han mantingut en la base i els seus voltants els militars i les seves famílies amb els treballadors civils i els locals.

Temes:

Tirotejos