NOU ESCÀNDOL

Trump, multat amb 2 milions per utilitzar la seva fundació per al seu benefici polític

Un tribunal el condemna per danys i perjudicis a l'utilitzar indegudament els donatius per «intervenir en les primàries presidencials del 2016»

eeuu-trump-reuters

eeuu-trump-reuters

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una jutge del Tribunal Suprem de Nova York va ordenar aquest dijous al president dels Estats Units, Donald Trump, pagar dos milions de dòlars pelmal ús de la seva fundació, en resposta a una demanda per utilitzar l’esmentada institució benèfica per promoure els seus interessos polítics i econòmics.

La jutge Saliann Scarpulla també va acordar tancar la Fundació Trump i distribuir al voltant d’1,7 milions de dòlars en fons restants a altres organitzacions sense ànim de lucre, van informar mitjans locals.

El passat 23 de novembre, Scarpulla ja havia rebutjat desestimar un cas iniciat el juny contra Trump, tres dels seus fills i la fundació al seu nom, després que la defensa argumentés que no es pot demandar un mandatari en funcions en un tribunal estatal.

Ús indegut

La fiscal de l’estat de Nova York, Letitia James, va confirmar en un comunicat un acord segons el qual es multa a Trump per danys i perjudicis, a l’utilitzar indegudament els donatius per a «intervenir en les primàries presidencials del 2016 i promoure els seus propis interessos polítics».

Notícies relacionades

Per a la Fiscalia, Trump admet haver fet un ús indegut de fons en la seva fundació i accepta les restriccions sobre el futur servei humanitari i la presentació d’informes continus a l’Oficina de la Fiscal General en cas que creï una nova organització benèfica. Els acords també inclouen requisits de capacitació obligatoris per a Donald Trump Jr., Ivanka Trump, i Eric Trump.

Així mateix, es nomenen les organitzacions benèfiques que rebran els actius restants de la Fundació Trump per la seva dissolució.