COP A AL-QAEDA

Trump confirma la mort d'un dels fills d'Ossama bin Laden

Mitjans dels EUA ja havien informat de la mort de Hamza en una operació antiterrorista al juliol

zentauroepp49855038 file   in this image from video released by the cia  hamza b190914170120

zentauroepp49855038 file in this image from video released by the cia hamza b190914170120

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat en un comunicat la mort de Hamza bin Laden, fill d’Ossama bin Laden i considerat com un dels actuals líders del grup terrorista Al-Qaeda. El mandatari confirma així la informació divulgada ja a finals de juliol per mitjans dels EUA, que citaven a fonts dels serveis secrets.  

Trump ha explicat que Hamza bin Laden «va morir en una operació antiterrorista dels EUA a la regió de l’Afganistan i el Pakistan», però no ha detallat quan va tenir lloc aquesta operació.

«La mort de Hamza bin Laden no només priva Al-Qaeda d’importants habilitats de lideratge i de la connexió simbòlica amb el seu pare, sinó que soscava importants activitats operatives del grup», ha assegurat el dirigent nord-americà. 

Lideratge

L’anunci de Trump es produeix només tres dies després del 18è aniversari de l’11 de setembre del 2001, quan Al-Qaeda va perpetrar l’atemptat terrorista més gran de la història en territori nord-americà. Les cadenes NBC i CNN, citant funcionaris del Govern, van informar a finals de juliol de la mort de Hamza, però l’Executiu nord-americà no va confirmar oficialment aquesta notícia llavors.

Notícies relacionades

Washington considera que Hamza bin Laden, d’uns 30 anys, era l’hereu de l’organització del seu pare i creia que havia assumit més responsabilitats en els últims temps. De fet, segons els EUA, Ossama bin Laden, abatut el maig del 2011, va passar anys preparant Hamza per assumir el lideratge d’Al-Qaeda, que encapçala en l’actualitat l’egipci Ayman al-Zawahiri.

Les autoritats nord-americanes van arribar a aquesta conclusió partint d’una sèrie de cartes trobades al lloc en què s’amagava el llavors líder d’Al-Qaeda a la ciutat pakistanesa d’Abbottabad, mort en una operació de les forces especials dels Navy Seal.