Estat d'emergència

Primeres imatges de la devastació de les Bahames després del 'Dorian'

Hi ha set morts però la xifra podria augmentar en les pròximes hores vista la devastació que ha deixat l'huracà

primeras imagenes de la devastacion de las bahamas tras el dorian / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El nombre de morts pel pas del’huracà 'Dorian' per l’arxipèlag de les Bahames ha ascendit a set en les últimes hores, segons ha informat el primer ministre del país, Hubert Minnis. No obstant, la xifra de víctimes mortals podria augmentar vistes les imatges de la devastació que ha causat l’huracà al seu pas per les illes.

Les imatges aèries preses per la Guàrdia Costanera dels EUA són espectaculars i reflecteixen els importantíssims danys que ha causat el 'Dorian'. Mapes per satèl·lit del perfil de les illes abans i després de l’huracà evidencien el canvi.

"Tenim set persones mortes confirmades, però esperem més morts [...] Estem travessant un dels moments més terribles de la història del nostre país, hem vist la magnitud de la devastació i sabem que es requerirà una cooperació enorme per reconstruir les localitats afectades", ha manifestat Minnis.

Totes les víctimes han mort a les illes Abaco, les més afectades de moment pel temporal. Mitjans locals asseguren que la xifra de morts podria ser molt més gran.

Rebaixat a categoria 2

Notícies relacionades

Minnis ha sobrevolat les illes Abaco, que van rebre la major part de l’impacte de l’huracà de categoria 5, que s’ha debilitat ara en el seu avenç cap als Estats Units.  El Centre Nacional d’Huracans (CNH) dels Estats Units ha rebaixat la categoria de 'Dorian' després de constatar que ara és de categoria 2 i bufa amb vents màxims sostinguts de 175 quilòmetres per hora.

Els experts preveuen que 'Dorian' s’acosti en les pròximes hores a Florida i Geòrgia, on s’esperen onades superiors als dos metres. A nou comtats de Florida s’han dictat ordres d’evacuació d’obligat compliment i l’Aeroport Internacional d’Orlando ha cessat les seves operacions com a mesura de precaució.