INÈDITA VISTA A NOVA YORK

Víctimes d'Epstein: "El príncep Andreu sabia el que feia"

Dones que van patir els abusos sexuals del magnat quan eren menors relaten davant del jutge el malson que van viure i demanen que es faci justícia malgrat el suïcidi d'Epstein

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 27: Attorney Gloria Allred (center) leaves a New York court house with two women, a woman who did not wish to be identified (left) and Teala Davies( right), who have publicly accused Jeffrey Epstein of sexually assaulting them on August 27, 2019 in New York City. Their appearance followed a hearing in which U.S. District Judge Richard Berman is to decide whether to officially dismiss charges against the dead financier after the 66-year-old killed himself in a New York jail cell while awaiting his sex trafficking trial. In testimony in front of the judge, over a than a dozen women spoke about how they were sexually abused and trafficked by Epstein at his numerous homes across the country.   Spencer Platt/Getty Images/AFP

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 27: Attorney Gloria Allred (center) leaves a New York court house with two women, a woman who did not wish to be identified (left) and Teala Davies( right), who have publicly accused Jeffrey Epstein of sexually assaulting them on August 27, 2019 in New York City. Their appearance followed a hearing in which U.S. District Judge Richard Berman is to decide whether to officially dismiss charges against the dead financier after the 66-year-old killed himself in a New York jail cell while awaiting his sex trafficking trial. In testimony in front of the judge, over a than a dozen women spoke about how they were sexually abused and trafficked by Epstein at his numerous homes across the country. Spencer Platt/Getty Images/AFP / SPENCER PLATT (AFP)

3
Es llegeix en minuts
Agencias

Una trentena de víctimes delsabusos sexuals del magnat nord-americà Jeffrey Epstein, que es va suïcidar a la presó el passat 10 d’agost, han relatat davant del jutge Richard Berman de Nova York el malson que van viure quan eren menors sota la xarxa que va crear Epstein, que tenia entre els seus contactes assidus personalitats com el president dels EUA, Donald Trump, l’expresident Bill Clinton i el príncep Andreu d’Anglaterra. Precisament el nom del fill de la reina Elisabet II ha sigut un dels que ha protagonitzat la vista. "El príncep [Andreu] sabia exactament el que feia", ha declarat Virginia Giuffre, una de les víctimes que ha reclamat a la justícia "arribar fins al final perquè se sàpiga la veritat". 

Les dones que han anat a la inèdita crida del jutge abans de tancar un cas que ha caigut pel suïcidi d’Epstein han demanat precisament que no es tanqui el procés i que s’aclareixi la veritat.  Moltes han acusat de complicitatGhislaine Maxwell, una dona de l’alta societat britànica amiga d’Epstein.  Segons han afirmat, va ser Maxwell, filla del magnat Robert Maxwell, que "les va reclutar". 

Una altra víctima, Chauntae Davis, ha explicat amb emoció continguda com Epstein la va violar quan estava fent-li un massatge.  "Em va agafar dels canells i em va portar al llit [...] Jo només podia dir 'no, sisplau, para', però sembla que l’excitava més i va continuar violant-me", ha relatat Davis, que assegura que després dels fets es va passar dues setmanes ingressada a l’hospital. Davis ha demanat al jutge que aclareixi el que va passar perquè la mort del magnat "no dona justícia a ningú". "Soc jo la que he patit i ell que ha guanyat", ha afegit.

Cortney Wild ha explicat com Epstein va abusar sexualment d’ella "durant anys" i ha lamentat que la mort del magnat no "fa justícia". Ha acusat Epstein de "covard" perquè amb el seu suïcidi "ha robat a totes les víctimes el nostre moment per enfrontar-lo una a una davant del tribunal".

"Era la seva esclava"

Altres víctimes, algunes de les quals han preferit no identificar-se, han expressat el seu dolor i han detallat les seqüeles causades pels abusos d’Epstein, que estava pendent de ser jutjat per tràfic sexual i abús de menors entre el 2002 i el 2005 a les seves mansions de Nova York i Florida. "Era la seva esclava. Em sentia indefensa i avergonyida", ha relatat una d’elles després de revelar que Epstein va amenaçar de matar-la si perdia la virginitat.

La fiscal Maureen Comen ha assegurat que, malgrat la mort d’Esptein, la investigació sobre els abusos continuarà el seu camí. Segons Comen, els nous esdeveniments no impedeixen al Govern buscar la confiscació dels béns del milionari i continuar treballant per "fer justícia per a les víctimes en aquest cas". 

"La mort o el suïcidi d’Epstein no és el final del cas, no és el final de la recerca de justícia, ni posa fi als sentiments de les víctimes", ha recalcat l’advocada Gloria Allred, que defensa algunes de les víctimes.

Vida de desenfrenaments

Epstein, d’origen humil, va viure els últims anys de la seva vida envoltat de luxes i de manera desenfrenada gràcies a la firma que va establir el 1981 per a clients amb actius a partir de 1.000 milions de dòlars, amb la qual va establir un imperi i va multiplicar els seus contactes amb personalitats de tots els àmbits al llarg i ample del planeta.

Notícies relacionades

El 2008, els seus excessos van arribar a la justícia i va ser acusatd’abusar sexualment de diverses adolescents en una de les seves mansions, a Palm Beach, però després d’un acord amb la fiscalia del sud de Florida només va ser condemnat a 13 mesos de presó i la investigació que podria haver-li portat a una condemna de cadena perpètua, va ser aturada.

No obstant, el judici que va arrencar aquest any després de les investigacions de la Fiscalia de Nova York que el va acusard’abús de menors, no semblava que avançaria pels mateixos camins. La decisió del jutge de rebutjar la llibertat sota fiança va ser una mostra de pes que aquesta vegada, la cadena perpètua es presentava davant d’Epstein com una condemna més que probable. Amb el seu suïcidi, penjant-se a la seva cel·la, el judici ja no tindrà lloc, per això les seves víctimes han volgut compartir davant del jutge els traumes i sofriments que Epstein els va fer passar.