DE VACANCES AMB ELISABET II A BALMORAL

El príncep Andreu, esquitxat pel 'cas Jeffrey Epstein'

Buckingham ha assegurat que "qualsevol menció d'actes il·legals amb menors és falsa"

lmmarco15397518 principe andrew i virginia roberts190813124820

lmmarco15397518 principe andrew i virginia roberts190813124820

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nom del príncep Andreu apareix en el 'cas Jeffrey Epstein', el multimilionari nord-americà acusat d’haver explotat sexualment desenes de nenes, que s’enfrontava a 45 anys de presó i que es va suïcidar a la mateixa presó federal de Manhattan que va allotjar ‘el Chapo’ Guzmán dissabte passat.

La premsa britànica està publicant aquests dies informacions sobre la relació de l’empresari amb el fill d’Elisabet II, fins al punt que el palau de Buckingham s’ha vist obligat a reaccionar. "Aquest és un procediment que es duu a terme als Estats Units, que no concerneix el duc de York. Qualsevol menció d’actes il·legals contra menors és absolutament falsa", ha afirmat un comunicat. El príncep Andreu es troba en aquests moments a Balmoral, de vacances amb la reina Elisabet II i amb la seva exdona Sarah Ferguson, amb la qual s’ha comentat que ha reprès la relació.  

Notícies relacionades

Entre els molts amics influents i adinerats d’Epstein es trobava el príncep Andreu. Tots dos s’havien conegut a través de Ghislane Maxwell, antiga nòvia d’Epstein, amiga a més de Sarah Ferguson, l’exdona del duc de York, i una figura molt ben connectada amb la ‘jet-set’ de Nova York i Londres. Ghislane és la filla menor de l’antic magnat britànic de la premsa Robert Maxwell.

Aquesta setmana s’han revelat una sèrie de documents amb detalls de les seves pràctiques en què s’involucra Andreu d’Anglaterra. El duc de York va ser assenyalat com el responsable de tocar el pit d’una menor i cometre altres actes contra almenys dues víctimes –Joanna Sjoberg i Virginia Giuffre– a la mansió de Jeffrey Epstein a Manhattan, segons els documentats presentats pels advocats de Giuffre el 2017.